Giant mtb ZLIK
21. marca 2022

Z letošnjimi kar desetimi preizkušnjami je Giant mtb ZLIK še bolj dobila na veljavi. Zadnja dirka je bila v domeni kluba Adrenalina MTB Team, prizorišče pa v zaledju Reke.

Zopet odlična udeležba in kot se za ZLIKovce spodobi tudi prijetno vzdušje. Tokrat so se hrvaškim, slovenskim in italijanskim tekmovalcem pridružili še Čehi, ki so v nekaterih kategorijah posegli po navišjih mestih. Absolutno najhitrejši je bil slovenski matador Gregor Sikošek (kategorija U40), ki je za seboj pustil Italijana Roberta Vidonija (U50) in Slovenca Blaža Kavčiča (U17). Zimska sezona dirk po Istri in Kvarnerju se je v sezoni 2021/22 končala dan pred prvim pomladnim dnem.

Zadnja dirka v videu Bojana Šenkinca

Vrstni redi Giant mtb ZLIK

U13 – Zmaga Jakobu Mlakarju (MBK Črni vrh), drugo mesto Noi Kuharju (BK Žminj) in tretje Antoniu Liculu (BK Grobnik).

U15 – Gašper Štajnar (Calcit Bike Team) je bil hitrejši od Flavia Dispense (Trinx Factory Team) in Maeka Turčića (BK Novigrad).

U17 – Blaž Kavčič (KK Završnica) prvo, Vojtech Briza (Express CZ Tufo Team Kolin) drugo, Tine Terpin (MBK Črni vrh) tretje mesto.

U19 – Matej Pospišil (Expres CZ TufoTeam Kolin), Eric Stipić (BK Rijeka) in Dominik Orbanić (BK Žminj) so bili prvi trije

U30 – Zmaga Edoardu Antoniniju (Bibione Cycling Team), drugo mesto Diegu Žužiću (BK Poreč) in tretje Roku Jamšku (BK Novigrad).

U40 – Zmagovalec absolutno in zmagovalec v kategoriji Gregor Sikošek (Team Granfondo Slovenija), drugo mesto je osvojil Simone Cusin (Bibione Cycling Team), tretje pa Davor Pikulić (BK Grobnik).

U50 – Roberto Vidoni (SC Cottur ASD) ima zmago v žepu vedno, ko je na startu Giant mtb ZLIK. Na drugo mesto se je uvrstil Gianni Sclip (ASD Federclub Trieste), tretje mesto je osvojil Marin Deković (BK Campetto).

50+ – Maurizio Deponte prvo, Lucjan Premrn (Izvir Vipava) drugo in Miran Modic tretje mesto.

Ženske kategorije

U15 W – Prvo mesto za Evo Terpin (MBK Črni vrh). Drugo mesto je osvojila Tajda Šoštarko (Calcit Bike Team), tretje je pripadlo Gei Sabadin (BK Grobnik).

U30 W – Anja Nadu (Energijateam.com) si je v ciljnem sprintu z Nikolo Vagnerovo (Expres CZ Scott Team) zagotovila zmago, tretje mesto je osvojila Hana Jurova (Expres CZ Tufo Team Kolin).

30+ W – Še ena zmaga za Laro Kocjancic (MBC Trieste), drugo mesto si je privozila Romina Marušić (BK Novigrad), tretje pa Melita Dorčić.

Otroške kategorije na Giant mtb ZLIK

U7 – Matevž Zobec (Izvir Vipava) je zabeležil zmago, Lukas Horvat (BK Poreč) drugo mesto, tretje pa Nori Erceg.

U9 – Adam Simonič (Kamplc Racing Team), Val Milat (BK Campetto) in Mateo Malinarić (BK Grobnik) so bili prvi trije.

U11 – Prvo mesto za Davida Bernobića (BK Žminj). Drugo mesto je osvojil Tine Mlakar (MBK Črni vrh), tretje pa Svit Mesojedec (MTB trail center Kočevje).

U11 W – Stefani Štrucelj prvo, Nicole Nižić (obe BK Grobnik) drugo in Katja Pregl tretje mesto.

Vrstni redi zadnje dirke Giant mtb ZLIK pri uradnem časomerilcu @chiptiming.hr.

Naslovna fotografija Chip Timing. Bogato fotogalerijo najdeš na uradnem facebook profilu reškega kluba Team Rodeo.

Preberi še

Giant mtb ZLIK

Sledite nam