8. decembra 2019

Po letu premora zopet dirka v Žminju. Na startu 120 tekmovalcev, najhitrejši trije pa Sikošek, Vidoni in Lovše.

Žminj, oziroma Žminjska boška, dirka v osrčju Istre, se je po letu dni premora vrnila v koledar Giant mtb ZLIK. Četrta dirka letos oziroma zadnja v tem koledarskem letu, do konca serije jih bo še pet, je minila v znamenju 120 kolesarjev in kolesark, tretje letošnje absolutne zmage pa se je veselil Gregor Sikošek (Keindl Sport Team Winter), ki je za le tri sekunde ugnal odlično razpoloženega Italijana Roberta Vidonija (SC Cottur ASD), tretje mesto je osvojil Matej Lovše, ki je za zmagovalcem zaostal nekaj več kot minuto.

Vrstni redi (moške kategorije)

U13 – Marko Turčić (BK Novigrad) je ponovil zmago iz Rabca. Na drugo mesto se je uvrstil Dominik Jugović, tretji je bil Ivano Bozanić (oba BK Grobnik).
U15 – David Sandić (BK MTB Istra Pazin) je po zelo izenačeni dirki za štiri sekunde ugnal zmagovalca prejšnjih dveh dirk Zimske Lige Erika Vorkapića (BK Grobnik), na tretje mesto se je uvrstil Lovro Marčelja (BK Crikvenica).
U17 – Matko Margetić (BK Grobnik) je po dveh drugih mestih tokrat zabeležil zmago. Na drugo mesto se je uvrstil Antonio Edelinski (Adrenalina MTB Team), tretje mesto je osvojil Sebastian Živković (BK Grobnik).
U19 – Zmaga za Luka Radmanovića, drugo mesto Dylanu Šestanu, tretje pa Lukasu Modrušanu (Adrenalina MTB Team).
U30 – Deni Baniček je po zmagi na prvi dirki zabeležil še eno. Na drugo mesto se je uvrstil Italijan Alessandro Berton (ASD Team Velociraptors), tretji je bil zmagovalec iz Rabca Robi Jenko (mebloJOGI Pro-Concrete).
U40 – Tretja zaporedna zmaga v kategoriji in tretja absolutno je pripadla Gregorju Sikošku. Na drugo mesto se je uvrstil Matej Lovše, tretji je bil Luka Grubišić (Adrenalina MTB Team).
U50 – Jožetu Veselu (KD Papež Podgorje) ni uspelo zabeležiti četrte zaporedne zmage, je pa osvojil drugo mesto. Zmago je slavil drugi v absolutni kategoriji Italijan Roberto Vidoni. Na tretje mesto se je uvrstil Igor Božić (Adrenalina MTB Team).
50+ – Tretja letošnja zmaga v kategoriji je šla v roke Giancarlu Miloccu (G.S. Azzida). Na drugo mesto se je uvrstil njegov rojak Giovanni Marassi (A.S.D. Bike & Run Gorizia), tretji je bil Denis Bukovac (BK Novigrad).

Ženske kategorije

U30 W – Zmaga za Valentino Pličić, ki je za minuto prehitela klubsko kolegico Antonelo Juretić (obe BK Grobnik), tretje mesto je osvojila Italijanka Alessia Mastrangelo (Cycling Team Friuli).
30+ W – Maja Bonačić (BK Ciklu) je za več kot šest minut ugnala Danielo Toros (G.S. Azzida), tretje mesto je s 17 minutami in pol zaostanka osvojila Italijanka Donatella Cosiliani (SC Cottur ASD).
U15 W – Tako kot v Rabcu je bila tudi v Žminju Sara Hlabian (CTF) edina predstavnica v kategoriji.

Otroške kategorije

U7 – Val Milat (BK Campetto) prvo, Teo Doblanović drugo in Martin Golja (BBK Istra Bike) tretje mesto.
U9 – David Bernobić (BK MTB Istra Pazin) je zmagal, Ožbej Lampe (MBK Črni Vrh) je bil drugi in Timon Bobolanović (Adrenalina MTB Team) tretji.
U11 – Noa Kuhar (BK MTB Istra Pazin je zmagovalec v kar močni kategoriji, drugo mesto je osvojil Antonio Licul (BK Grobnik), tretji je bil Erik Hlabian (CTF).
U11 W – Nicole Nižić (BBK Team Rodeo) je bila edina predstavnica v tej starostni kategoriji deklic.

Vrstni redi absolutno

Vrstni redi po kategorijah

Naslednja dirka Zimske Lige Istre in Kvarnerja bo na sporedu 19. januarja. XC St. Becich bo v organizaciji BK Poreč.

Naslovna fotografija Chip Timing

Preberi še
Giant mtb ZLIK: Sikošek najhitrejši v Rabcu
Giant mtb ZLIK: Sikošku drugo dejanje
Giant mtb ZLIK: Na prvi dirki kar 118 tekmovalcev

Sledite nam