25. oktobra 2009

V mini jesenski seriji dveh dirk v uličnem dvoboju zmagovalca Tilen Frank in Vid Kovač, skupna zmaga Franku. Naslednje leto serija.

Skupni zmagovalec dvodnevnega tekmovanja v uličnem dvoboju Bikefight Brez bremz za pokal Planet Tuš je Mariborčan Tilen Frank. Tilen je v petek v Velenju zmagal pred Klemnom Arličem, v soboto v Celju pa je bil drugi za Velenjčanom Vidom Kovačem. Vid je bil v petek tretji, skupno pa drugi z le 11 točkami zaostanka za Tilnom. Skupno tretje mesto sta si z enakim številom točk razdelila Arlič in Urban Rotnik.

Na obeh dirkah je deževalo, tako da udeležba ni bila preveč številčna, a uvrstitev v četrtfinale vendarle ni bila čisto preprosta. Progi sta bili v slogu starih bikefightov z začetka desetletja. Nekaj je bilo tudi nagrad, največ za najboljše v skupni razvrstitvi.

“Tekmi smo izvedli bolj kot poskus, kakšen bo odziv tekmovalcev in pokroviteljev, saj za naslednjo sezono načrtujemo serijo s tremi ali štirimi lokacijami,” pravi prireditelj Jaka Seme iz ŠD Brez bremz. Jaka je letos več časa posvetil maturi in selitvi v Maribor, prihodnje leto pa naj bi ga spet videli tudi na dirkah v spustu.

Vrstni red Velenje
1. Tilen Frank (KD Rajd/Team Everyday)
2. Klemen Arlič (Črn trn)
3. Vid Kovač (Črn trn)
4. Urban Rotnik (Planet Adrenalin)
5. Jure Vešligaj (Supersnurf)
6. Davorin Maleković (KD Rajd)
7. Jaka Seme (Brez bremz)
8. Lovro Dejak (Ribn’čan)

Vrstni red Celje
1. Kovač
2. Frank
3. Rotnik
4. J. Seme
5. Arlič
6. Anže Rifel (Planet Adrenalin)
7. Dejak
8. Grega Bernot (Planet Adrenalin)

Skupni vrstni red Pokal Tuš
1. Frank 182
2. Kovač 171
3. Arlič in Rotnik 123
5. J. Seme 73
6. J. Vešligaj 41
7. Malekovič 40
8. Rifel 32
9. Dejak 31
10. N. Seme 13

Sledite nam