28. maja 2013

Po dvojnem dirkaškem sporedu na mariborski BMX stezi. Sobotno državno prvenstvo in nedeljska odprta dirka, tudi za točke serije B4X.

Minuli konec tedna je vse, kar pri nas dirka na 20-palčnih kolesih, drlo v Maribor. Na sobotnem državnem prvenstvu so se za naslove prvakov pomerili člani štirih slovenskih klubov: prireditelji BSX Racing Team Maribor, KK Završnica,

KK Ribnčan in KK Črn trn, pa še staro tržiško gardo z njihovim podmladkom gre omenit, čeprav nastopajo brez kluba. Nedeljske dirke serije B4X in “open” so privabile še tekmovalce klubov Rajd Trek, Den Devils in Lignit. Ves vikend so štartna vrata pridno pomagali polniti avstrijski tekmovalci in dva madžarska.

Državni prvak v najstarejši kategoriji 17+ je že petič zapored postal gostitelj Tilen Frank pred klubskima kolegoma Žanom Godino in Davorinom Malekovićem. Prav tako je naslov ostal doma v kategoriji U17 z Vitom Vaupotičem, pri U15 je prvak postal Jan Kuhar, v nekoliko večji konkurenci pri U13 Dario Vaupotič, pri U11 Staš Lukić in pri U9 Tim Bratuša (vsi BSX Team).

Nedeljsko B4X dirko je dobil Urban Rotnik (Črn trn) pred Timom Zupancem (Rajd Trek) in veteranom Petrom Cafom (BSX Team), “open” dirko 14+ pa znova Frank pred Godino in še enim “domačinom”, avstrijskim Štajercem Walterjem Zeidlerjem.

Kljub dežju uspešno izpeljana dirka bi lahko bila vzpodbuda za naslednje preizkušnje. Serija B4X se nadaljuje 29. junija v Šoštanju (dirka v Ribnici je odpovedana), avstrijsko-madžarsko-slovensko BMX prvenstvo pa 22. in 23. junija v Sopronu na Madžarskem. V Maribor pride 31. avgusta in 1. septembra.

Vrstni redi spodaj

Vse fotografije Gregor Berkopec

BMX Maribor rezultati 25./26. maj 2013

Sledite nam