9. junija 2013

Nov osebni rekord za Zarjo Černilogar, Žiga Pandur s padcem 70. Zmaga za Rachel in Geeja Athertona.

Za nas je novica dneva s prvega spusta za svetovni pokal v Fort Williamu na Škotskem seveda 10. mesto Zarje Černilogar (Blackthorn GT), ki s časom 5 minut in 35 sekund še za tri mesta izboljšala svojo včerajšnjo uvrstitev iz kvalifikacij. Do sedaj je bila v svetovnem pokalu najboljša dvanajsta, na progi v Fort Williamu pa si je tako privozila svojo novo najboljšo uvrstitev. Žiga Pandur (Unior Tools Team) je dobro uro kasneje lovil svoj rekord, ob tem pa naredil napako v enem izmed ovinkov in padel. Na koncu je bil 70.

Zarja Černilogar: “Super dan! Na začetku je bila vožnja v redu, mnogo boljša kot prejšnje dni. Nato pa se mi je odpel pedal in sem rabila kar nekaj časa, da sem se zapela nazaj. Proti koncu dolge proge sem bila že zelo utrujena, če bi bila proga še deset metrov daljša, bi me res zmanjkalo. Nekaj težav sem imela še v bandi pred ciljem, čas pa je bil vendarle dober. Kar nekaj časa sem sedela v sedežu vodilne, prav super je bilo tam. Tudi gledalci so bili super, glasno navijanje je močno pomagalo. Dobra proga za vozit, zaradi dolžine pa ne tudi za dirkat. Zimske priprave so pomagale, vozim se bolje in že se veselim naslednjih dirk.”

Žiga Pandur: “Prehitro sem prišel v ovinek, zapeljal z idealne linije in ob tem zdrsnil s proge. Padel sem na mestu, kjer sem se zapletel med trak in kol, zato sem še dodaten čas izgubil s potiskanjem kolesa nazaj na progo. Po tem je koncentracija močno padla in do cilja sem se samo še spustil. Ker sem imel res dober občutek in sem vozil hitro, sem seveda razočaran nad rezultatom, vendar moram takoj pozabiti na to dirko in se osredotočiti na dirko naslednji vikend v Italiji. Tam bomo znova napadal svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu.”

Nov izreden družinski uspeh sta dosegla Rachel in Gee Atherton, oba z odlično finalno vožnjo. Rachel je z desetimi sekundami prednosti deklasirala tekmice, pa tudi Geejev dosežek z debelo sekundo prednosti pred Brookom MacDonaldom je izjemen. Več kot zadovoljni so zagotovo tudi šefi pri GT Bicycles, saj so ravno ta vikend predstavili novo verzijo kolesa Fury, tovarniško ekipo pa opremili s povsem novim tovornjakom. Za zares sanjski vikend ekipe bi lahko poskrbel še mladinec Taylor Vernon, po najboljšem času v kvalifikacijah je bil danes z defektom zadnji uvrščeni. Zmagal je Švicar Noel Niederberger, najhitrejša mladinka pa je bila domačinka Tahnee Seagrave.

Celoten svetovni pokal se praktično takoj seli v Val di Sole, kjer je naslednji vikend na programu prvi “trojček”. Pravzaprav četvorček: XCO, XCE, DHI in 4X!

Vrstni redi
fortwilliamworldcup.co.uk

Na uvodni sliki modrolasa Zarja Černilogar na poti v deseterico, vse foto Grega Stopar.

Sledite nam