4. junija 2011

Padcev, prehitevanj in drugih akrobacij danes res ni manjkalo. Zelo zanimivo dirko 4krosa sta dobila Anneke Beerten in Roger Rinderknecht. Neža Knez enajsta.

Težko se bi sicer strinjal s komentatorjem, ki je po dirki izjavil, da je bil to najbolj zanimiv 4kros zadnjih sezon, res pa smo danes videli veliko sapo jemajočih manevrov. Na srečo se je vse končalo brez poškodb in zamer ter tudi s solidnim rezultatom Neže Knez. Neža je vedela, da bo štart odločal o današnji uvrstitvi, žal pa se ji ravno ta ni posrečil. Zaostanek ob koncu štartne ravnine je bil sicer dolg le za dolžino kolesa ali dve, vendar tekmice niso delale napak in Neža se ni mogla prebiti v polfinale. Končno 11. mesto sicer ni slab rezultat, hkrati pa tudi ne prinaša točk za svetovni pokal. Tudi Nežo čaka naslednja dirka že prihodnji vikend v Leogangu.

O sami dirki ne gre veliko pisati, še najbolj bo, da si jo ogledate na Freecasterju. Omeniti velja manjšo srečo Rogerja Rinderknechta, ki je bil komaj 16. najhitrejši v kvalifikacijah, nekako pa se je iz kroga v krog prebil vse do velikega finala in po padcu Wichmana in Slavika tudi zmagal. Drugi je bil David Graf, ki do tega trenutka tudi ni zelo izstopal. V dirki deklet je bila Anneke Beerten prav tako na robu izpada, vendar se je prebila v finale, tam pa ni pustila prostora za presenečenja. Drugo mesto za domačo tekmovalko Joey Gough pa je več kot razveselilo tisoče gledalcev.

V svetovnem pokalu vodita Jared Graves (danes 5.) in Anneke Beerten.

Vsi rezultati na strani UCI.

fortwilliamworldcup.co.uk

Na uvodni sliki finale moških, foto Grega Stopar

Sledite nam