Fort William, Jure Žabjek
23. maja 2022

Močni sunki vetra so močno otežili kvalifikacijski vožnji Jureta Žabjeka in Žaka Gomilščka, ki sta ostala brez glavne dirke.

V primerjavi z zadnjimi leti v srednjem delu močno spremenjena proga v Fort Williamu se je tokrat za odločilno izkazala na značilni prvi polovici z dolgimi in povsem odprtimi odseki, ki jih tekmovalci dobro poznajo.

Vendar tokrat ni bila težava v progi, ampak močnemu vetru, ki je kolesarje dobesedno prestavljal, tako kot mnogim drugim se je to zgodilo tudi Slovencema na štartu. Žak je še nekako reševal svojo vožnjo, Jure pa je izgubil hitrost na najpočasnejših odsekih, kjer se da zelo malo rešiti. Hkrati pa tudi nista pokazala vsega, kar sta pokazala na treningu. V kvalifikacijah je bil tako Žak 70., Jure pa 80., oba torej prepočasna za finale, v katerega se uvrsti najhitrejših 60 tekmovalcev.

Žak Gomilšček, foto Sebastian-Sternemann.de

Žak Gomilšček:

“Na progi sem se počutil dobro, kljub dokaj spremenljivemu vremenu pa nisem pričakoval takšnih razmer za kvalifikacije. Zaradi vetra sem dvakrat zapeljal s proge, morda sicer ne smem iskati izgovora v tem, saj so imeli verjetno vsi enake razmere. Res je zelo malo zmanjkalo za finale, brez teh težav bi bil zlahka notri, kar pomeni, da sem hiter. Tako da že komaj čakam naslednje dirke.”

Jure Žabjek:

“Na Škotskem sem napadal bistveno bolj kot na prvi dirki v Lurdu, kjer sem bil čez celo progo preveč zadržan. Razmere v kvalifikacijah so bile zahtevne, sploh v srednjem delu me je nekajkrat zaneslo s proge in sem izgubil preveč hitrosti, da bi vozil tekoče. Zagotovo sem več pričakoval od te dirke, bo pa treba še naprej delati na tem, da bom naslednjič še močnejši.”

Za njuni kolesi je skrbel Jure Božič. Foto Grega Stopar

Jure in Žak bosta na naslednji dirki svetovnega pokala nastopila v avstrijskem Leogangu. Ta bo med 10. in 12. junijem gostil letošnji prvi trojček dirk (kratki in olimpijski kros ter spust).

Na naslovni fotografiji Jure Žabjek, foto Sebastian-Sternemann.de

Preberi še

Fort William: Francoz in Nemka najhitrejša na Škotskem

Sledite nam