2. junija 2011

Oblaki nad Ben Nevisom so se razkadili in sonce je začelo sušiti progi za spust in 4kros. Danes je bil na sporedu ogled proge za spust in prvi trening 4krosa.

Vreme je na prizorišču za zdaj še glavna tema pogovorov, saj je pred tednom dni na bližnjem prizorišču Glencoe veter dobesedno odpihnil državno dirko v spustu. Jutri vsi napovedujejo sonce, napoved za vikend pa je negotova.

Fort William bo zagotovo ena izmed najboljših dirk sezone, organizatorji so kot kaže znova mislili na vse. Na prizorišču je tudi slovenska ekipa Unior Tools Team, prvič letos v polni zasedbi. Nejc Rutar, Žiga Pandur, Harry Heath in Maria Michalogiannaki so si danes temeljito ogledali progo, ki ima nekaj novih odsekov. Nejc Rutar: “Večji del proge je enak kot lani. Nov je krajši gozdni odsek s skokom čez cesto in novima bandama. Na zgornjem delu pa je dež spral veliko peska in so zato kamni bolj vidni.” Spustaši bodo kolesa zajahali jutri zjutraj in imeli večji del dneva čas za trening.

S prvim treningom je že opravila Neža Knez, ki se je prav tako morala spoznati z novim odsekom. Del proge za 4kros gre čez skale, ki so jih lani zaprli, letos pa bo dirka očitno le potekala preko njih. Neža Knez: “Proga je le nekoliko spremenjena. Prva velika banda je tako velika, da se vsi vozimo po notranjem ravnem delu, skalnat del pa mi zelo ustreza. Pozimi sem veliko trenirala na gozdnih poteh, kar se pozna v boljši tehniki vožnje. Tudi fizično sem močnejša in brez težav prevozim celo progo.”

Jutri je v Fort Williamu na sporedu trening spusta in kvalifikacije 4krosa z Nežo. Dogajanje celotnega vikenda boste lahko na mtb.si spremljali z javljanji s prizorišča.

fortwilliamworldcup.co.uk
www.uniortoolsteam.com

Na uvodni sliki Neža Knez, foto: Grega Stopar

Sledite nam