Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
22. julija 2019

Danes so objavili seznam gostiteljev dirk svetovne serije v enduru. Ta se prihodnje leto prične 28. marca. Med prizorišči tudi Peca in Jamnica.

Znan je koledar za prihajajočo sezono svetovne serije v enduru, ki se bo začela v Kolumbiji, končala pa s pokalom narodov v Italiji. Peta dirka sezone, osem jih bo, bo na Koroškem – na trejlih Pece in Jamnice.

Koledar

Serija se vrača v Južno Ameriko, start bo 28. in 29. marca v kolumbijskem Manizalesu, ki je bil leta 2018 prvič v sklopu svetovne serije. Druga dirka bo še vedno na južnoameriških tleh in sicer v Čilu. Lo Barnechea bo tekmovalce v enduru gostila 4. in 5. aprila.

Nato se bodo tekmovalci preselili na staro celino, na jug Francije. Olargues – Montagnes Du Caroux, prav tako prizorišče prvič predstavljeno v sezoni 2018. Dirka bo med 23. in 24. majemVal di Fassa, italijanski Dolomiti in četrta postaja svetovne serije. 4. in 5. julija.

Peta dirka sezone bo prava poslastica za slovenske tekmovalce, predvsem pa gledalce. 11. in 12. julija bo v avstrijsko-slovenski navezi dirkanje na najvišjem nivoju zopet na Koroškem. In to dirka, ki je bila leta 2019 razglašena za drugo najboljšo dirko v tekmovanju Specialized Trail of the Year!

S šesto dirko sezone se bodo tekmovalci preselili preko Atlantika. Gostitelj bo kanadski Whistler in sicer 8. in 9. avgusta. Po krajšem premoru se bo sezona nadaljevala v Švici. Zermatt bo gostil predzadnjo dirko sezone. Med 29. in 30. avgustom. Tudi Zermatt bo na sporedu drugič v zgodovini EWS.

Finale bo na italijanski rivieri. Pokal narodov, najboljše jesensko dirkanje in Finale Ligure. 26. in 27. septembra!

Video napovednik prihajajoče sezone

Prizorišča in podrobne informacije

Manizales 
Lo Barnechea 
Montagnes du Caroux 
Val di Fassa 
Peca in Jamnica 
Whistler 
Zermatt 
Finale Ligure 

Na naslovni fotografiji Sam Hill lani na Koroškem. Foto EWS

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam