Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
27. avgusta 2019

Na sedmi dirki svetovne enduro serije v Kaliforniji pri moških najtesnejša odločitev doslej. Peršak s svojimi dosežki tokrat ni bil zadovoljen.

Na sedmi dirki svetovne enduro serije v Kaliforniji pri moških najtesnejša odločitev doslej. Peršak s svojimi dosežki tokrat ni bil zadovoljen.

Američan Richie Rude (Yeti Cycles/Fox Shox Factory Team) je osvojil svojo tretjo zmago letos. Peto in zadnjo hitrostno preizkušnjo vikenda je začel s desetinko sekunde zaostanka za vodilnim Avstralcem Samom Hillom (Team Chain Reaction Cycles Mavic), na koncu pa zmagal z 0,8 sekunde naskoka. Hill je bil drugi, tretje mesto pa je osvojil Američan Mitch Ropelato in prvič stopil na stopničke v EWS. Martin Maes (GT Factory Racing) se je po prepovedi nastopanja vrnil s 4. mestom.


Richie Rude, foto Enduro World Series

Vid Peršak (Orbea Enduro Team) tokrat na 50. mestu in z zaostankom 2 minuti in 16 sekund nima veliko pokazati. Ves konec tedna se je gibal med 42. in 55. mestom.

Takole pravi sam: “Dirka v Northstarju ni šla ravno po načrtu. Podlaga je bila peščena, prašna in skalnata, torej čisto nasprotje vsemu, kar sploh obstaja na svetu, haha. Cel vikend sem imel težave ugotoviti, kje je meja, in nekako nisem imel najboljšega ritma. Vseeno je celotna sdvernoameriška turneja zagotovo označena kot zelo uspešna, tako da še par tekem, pa smo že na koncu!”

Francozinja Isabeau Courdurier (Intense Mavic Collective) ostaja nepremagana letos in je dirko pred koncem že potrdila svoj naslov prvakinje. Izraelka Noga Korem (GT Factory Racing) ji je vendarle odnesla kraljevsko etapo in nekaj točk, na koncu ej bila druga, tretje mesto pa je prav tako z eno etapno zmago osvojila Kanadčanka Andreane Lanthier Nadeau (Rocky Mountain/Race Face Enduro Team).

Daleč od odločenega pa je razplet za naslov prvaka med moškimi. Florian Nicolai (Canyon Factory Racing) je v vodstvu pred finalom, ki bo 21. septembra v Zermattu v Švici, a se mu je Hill približal na vsega 60 točk. Kevin Miquel se je vzpel na tretje, Edward Masters (Pivot Factory Racing) pa je v Kaliforniji z zlomljenim zapestjem izpadel iz igre za naslov in zdrsnil na 4. mesto.

Na naslovni fotografiji je Vid Peršak, foto Orbea Enduro Team

Preberi še
EWS Whistler: Peršak od padcev do 3. mesta v etapi

Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam