2. maja 2019

Po dveh vikendih na Pohorju ta konec tedna dirkanje v spustu na Gorenjskem. Korenine bodo mokre, morda zasnežene?

Jutri, v petek, bo prvi dan treninga na progi druge dirke evropskega pokala v spustu iXS European Downhill Cup v sezoni 2019. Po štartu v Mariboru se serija vrača na drugo slovensko klasično prizorišče v Kranjski Gori. Dirke evropskega pokala gosti od leta 2015.

Ob omembi Kranjske Gore so prva asociacija udeležencev iz vse Evrope in še od kod strmi in s koreninami bogati odseki, kot so zapisali tudi v napovedi na ixsdownhillcup.com. So pa tudi napisali, da gre za progo na ravni svetovnega pokala.

Morda ste navijači razvajeni po prvi dirki svetovnega (in prej še evropskega) pokala v Mariboru, po res epskem spopadu na Pohorju. Res s precej manj imeni iz svetovnega pokala, a tudi na Gorenjskem nas čaka dobra dirka. Konec koncev s paketom mladih slovenskih tekmovalcev. V resnici pa domačih spet ni prav veliko, le osem. Seznam prijavljenih tekmovalcev

Vremenska napoved res ni prijazna sončenju v kratkih rokavih, bo pa zato na koreninah še bolj zanimivo za navijanje, če se le primerno oblečeš in obuješ.

Spored

Petek
12.00-18.00 Trening

Sobota
9.00-14.00 Trening
14.30 Kvalifikacije

Nedelja
8.00-10.00 Trening
12.30 Finale
20 min po dirki podelitev

www.ixsdownhillcup.com

Preberi še
iXS EDC Maribor: Več kot dostojna generalka za svetovni pokal
iXS EDC Kranjska Gora: Ruff Style video
iXS EDC Kranjska Gora: Ekipni uspeh za Črn trn!

Sledite nam