20. januarja 2014

European Enduro Series 2014 presented by XS Power Drink s šestimi preizkušnjami v petih državah, 6. in 7. septembra na Mariborskem Pohorju.

Danes so objavili datume evropske enduro serije s polnim imenom European Enduro Series 2014 presented by XS Power Drink. Povzemamo njihovo sporočilo za medije:

European Enduro Series 2014 presented by XS Power Drink
Začetek nove mednarodne serije: šest zanimivih prizorišč v petih državah bo zapolnilo manjkajoči del sestavljanke med nacionalnimi serijami in svetovno serijo.

Bilo je veliko govoric, zdaj so tu dejstva! Nekaj najbolj priljubljenih enduro dirk v Evropi je zdaj združenih v novi evropski enduro seriji. Seriaj bo služila kot doslej manjkajoči člen med svetovno serijo in nižjimi, nacionalnimi serijami. Ključ do uspeha serije bo prava mešanica izkušenih prirediteljev in dokazanih prizorišč. Že dodobra preizkušeno merjenje časov s čipi poznajo že vsi, ki so se udeležili dirk dosedanje serije Specialized-SRAM Enduro Series. Obdelava časov deluje hitro in zagotavlja večjo fleksibilnost med potekom tekmovanja. Pravila bodo enaka kot v omenjeni seriji SSE z le nekaj malenkostnimi spremembami za 2014.

V seriji bo šest preizkušenj v petih državah Srednje Evrope. Vsako prizorišče je znano na gorskokolesarski sceni in zanimivo za enduro tekmovalce. Prva dirka bo v Punti Ali, ki je v sezoni 2013 že gostila svetovno enduro serijo. Sledijo Flims, Kronplatz, Nauders, Reschenpass, Maribor in finale v Treuchtlingnu.

Koledar 2014
 
19./20.04.2014  #1 Punta Ala (Ita)
05./06.07.2014  #2 Flims (Sui)
26./27.07.2014  #3 Kronplatz (Ita)
23./24.08.2014  #4 Reschenpass (Avt)
06./07.09.2014  #5 Maribor (Slo)
27./28.09.2014  #6 Treuchtlingen (Nem)
 
Serijo vodita podjetji Trails Solutions in Racement, ki sta zadnji dve leti vodili enduro serijo Specialized-SRAM. Med pokrovitelji so napitek XS Power Drink, iXS Sports Division (oblačila, zaščitna oprema), Specialized (kolesa in oprema), SRAM (komponente) in Maxxis (gume).

Več informacij na www.enduroseries.eu

Za konec so se v sporočilu za medije zahvalili še SloEnduru, ki je prostor za mariborsko preizkušnjo ustvaril tako, da so prestavili svojo dirko v Kamniku. Novi datum kamniške preizkušnje SloEndura bo znan kmalu!

Še odziv iz Maribora, vodja parka in organizacije Iztok Kvas: “Zelo smo veseli, da smo končno prodrli v enduro in to kar z mednarodno dirko!”

Na uvodni fotografiji prizor s štarta lanske dirke serije Specialized-SRAM na Kronplatzu, foto enduroseries.eu

Sledite nam