5. avgusta 2011

Rok Korošec in Gregor Dimic precej počasneje od pričakovanj, Tina Perše odstopila z okvaro. V soboto Ferenčak, v nedeljo trojica naših dam.

Na evropskem prvenstvu v olimpijskem krosu v kraju Dohnany na Slovaškem so danes nastopili mladinci in mladinke. V dopoldanski dirki mladink je Tina Perše dobro začela, a kmalu odstopila z okvaro. “Tina je štartala s 24. mesta in bila po prvem krogu 19., v drugem krogu je dobila še mesto, nato pa je odtrgala menjalnik in strgala verigo,” je povedal vodja mladinskega dela reprezentance Mohor Vrhovnik. “Pravzaprav je do odstopa od naših pokazala še največ, čeprav ji proga z enim dolgim in strmim vzponom ni ustrezala.”

V popoldanski dirki mladincev je imela Slovenija dva predstavnika, Roka Korošca in Gregorja Dimica, ki pa sta končala v ozadju.

“Rok je po štartu pridobil približno pet mest, potem pa jih že do vrha vzpona izgubil deset. Izgubljal je do četrtega od petih krogov, zadnja kroga mu je šlo nekaj bolje. Ni kolesar za na dolge klance, bolj eksploziven. V primerjavi s tekmeci, ki jih je letos že premagoval, je vseeno nastopil precej pod svojimi zmožnostmi, vzroke bomo morali še najti,” spet Vrhovnik.

Nastop Gregorja Dimica pa je komentiral njegov trener Jaka Tancik: “Tudi on je nastopil pod pričakovanji, čeprav sta se brez dvoma oba trudila. Bomo morali še ugotoviti, zakaj. Proga ne bi smela biti vzrok, čeprav ni tehnična.”

Precej bolje je s 37. mestom nastop uspel Hrvatu Robiju Šujeviću, dobremu znancu obeh naših fantov z domačih dirk.

Prvenstvo se je začelo včeraj s preizkušnjo štafet. Dobila jo je ekipa Francije pred Švico in Italijo, Slovenija ni nastopila, saj je na prvenstvu z nepopolno postavo brez članov elite.

Jutri (v soboto) sta na sporedu dirki mlajših članov, med moškimi bo nastopil Urban Ferenčak. V nedeljo prvenstvo zaključita dirki elite, kjer bomo prez predstavnika med moškimi, a s tremi damami. Profil proge bi utegnil ustrezati plezalkama Blaži Klemenčič in Tanji Žakelj, seveda daleč od tega, da bi se dolgemu in strmemu vzponu pustila prestrašiti Nina Homovec.

Vrstni redi

mladinke
1. Jolanda Neff (Švi) 1;07:52
2. Linda Indergand (Švi) +0:28
3. Johanna Techt (Nem) +1:07
odstop Tina Perše (Slo)

mladinci
1. Jens Schuermans (Bel) 1;09:32
2. Grant Ferguson (VB) +0:34
3. Maxime Urruty (Fra) +1:08

37. Robi Šujević (Hrv) +8:08
59. Rok Korošec (Slo) +12:32
70. Gregor Dimic (Slo) -2 kroga

www.europemtb2011.com

Na uvodni fotografiji štart mladincev s Korošcem (št. 50) na levi in Dimicem v ozadju. Foto europemtb2011.com.

Sledite nam