24. junija 2022

Na evropskem prvenstvu v spustu na Mariborskem Pohorju danes vse kategorije na čas za vrstni red starta v sobotnem finalu.

Branilka naslova evropske prvakinje med članicami Monika Hrastnik je svojo kolegico iz ekipe Dorval AM Commencal, aktualno svetovno prvakinjo Camille Balanche, prehitela za sekundo in 46 stotink. Tretja je bila italijanska reprezentantka Veronika Widmann (+9,11). Brez presenečenj na vrhu torej. Monika bo tako jutri v finalu startala zadnja.

Špela Horvat je dosegla 8. čas (+32,60).

Moški

Pri moških sta bila na vrhu Avstrijca: David Trummer pred Andreasom Kolbom (+0,71), tretji je bil Francoz Antoine Rogge (+1,08). Sledila sta še dva Francoza: na 4. mestu številka 2 lestvice UCI Benoit Coulanges in na 5. mestu Dylan Levesque.

Najhitrejši Slovenec je bil Jan Cimperman na 19. mestu (+9,50). Žak Gomilšček je bil 33. Jure Žabjek je padel in odstopil. Po prvih podatkih iz slovenskega tabora ni poškodovan in naj bi jutri nastopil.

Druge kategorije

V drugih kategorijah je bil Val Celestina 7. med mladinci, Miran Vauh je bil najhitrejša v svoji veteranski kategoriji 35-39. Ažbe Kalinšek je bil drugi pri dečkih do 15 let, Max Žvegla je bil 8.

Vsi vrstni redi

Izjava Monike Hrastnik

Video razvrstitvenih nastopov

Spored za soboto

  • 8:00 Trening
  • 10:20 Finale U15 in U17
  • 11:30 Finale master
  • 12:30 Trening
  • 15:00 Finale mladinke in članice
  • 15:45 Finale mladinci in člani

Po razvrstitvenih nastopih se je na Pohorju močno ulilo, nakar je zopet posijalo sonce. Jutri popoldan so možne nevihte.

Startne liste finala

Časi v živo na protime.si

Vsi dokumenti prvenstva na uec.ch

Na naslovni fotografiji Monika Hrastnik, foto Jey Crunch @crunch724

Preberi še

V soboto na Pohorju za naslove evropskih prvakov v spustu

Sledite nam