26. junija 2018

Pred četrto letošnjo dirko svetovne enduro serije EWS na Koroškem zgodovinski dogovor o delovanju z mednarodno kolesarsko zvezo. Tudi mavrične majice bodo.

V dneh pred letošnjo četrto preizkušnjo svetovne enduro serije (Enduro World Series – EWS) na Koroškem sta EWS in Mednarodna kolesarska zveza UCI objavila novico o zgodovinskem dogovoru za mlado disciplino.

Tekmovanja EWS, ki potekajo šesto leto, so doslej potekala izven okrilja UCI, a v sodelovanju in dobrih odnosih s krovno svetovno organizacijo kolesarskega športa.

S sodelovanjem struktura EWS ostaja nespremenjena, vključno z novimi prizorišči in pozorno izbranimi progami.

Svetovna serija EWS ostaja najvišje posamično tekmovanje v disciplini enduro. “Ne razmišljamo o svetovnem prvenstvu v enduru kot dodatnem dogodku. Tekmovalci si kot najpomembnejšega naslova v sezoni želijo zmage v seriji dirk, ki poteka skozi vso sezono,” nam je sinoči v Jamnici zagotovil direktor EWS Chris Ball, nekdaj tehnični delegat spustov za svetovni pokal in dober poznavalec delovanja UCI.

A mavrične majice in naslovi svetovnih prvakov v enduru vseeno bodo. Prihodnje leto bodo namreč prvič podelili naslove svetovnih prvakov v ekipnem tekmovanju Pokal narodov. Podobno kot recimo ob koncu svetovnega prvenstva v motokrosu.

EWS bo z UCI sodeloval tudi pri razvoju discipline – to pomeni predvsem pravilnike – imeli bodo sedež v MTB odboru UCI, sodelovali bodo pri izobraževanju sodnikov in v enduro vključili protidopinške ukrepe.

Celotna objava na www.enduroworldseries.com

… in odgovori Chrisa Balla na vprašanja pinlbike.com, kjer severnoameriški komentatorji niso varčevali s kritikami.

Sledite nam