9. februarja 2013

Pred dnevi smo našteli štiri in se ušteli. Z znakom UCI MTB Team 2013 Blackthorn GT, Calcit Bike Team in Unior Tools Team.

Mednarodna kolesarska zveza UCI je objavila seznam pri njih registriranih gorskokolesarskih ekip za letošnjo sezono. Skupaj jih je 127.

V družbi elitnih ekip z največjim seštevkom točk njihovih članov, ki imajo brezplačne štartnine na vseh dirkah v mednarodnem koledarju UCI, je 15 gravitacijskih in 15 vzdržljivostnih ekip. Te ekipe morajo do 1. marca potrditi svoj status. Nobena ekipa nima elitnega statusa v obeh zvrsteh.

Med “običajnimi” ekipami je
– 71 ekip v vzdržljivostnih disciplinah, med njimi slovenska Calcit Bike Team (kratica CBT) z vodjem Mohorjem Vrhovnikom, pomočnikom Robertom Pintaričem in šesterico tekmovalcev: Blažo Klemenčič, Tino Perše, Urbanom Ferenčakom, Boštjanom Hribovškom, Rokom Korošcem, Gregorjem Kranjcem in Petrom Zupančičem;
– 22 ekip v gravitacijskih disciplinah, med njimi slovenska Blackthorn GT (GTB) z vodjo Mileno Černilogar Radež ter tekmovalci Zarjo Černilogar, Tilnom Lebanom in Miranom Vauhom;
– le 5 ekip s tekmovalci v obeh zvrsteh, med njimi po novem slovenska Unior Tools Team (UTT) z vodjem Tinetom Mahkovcem, pomočnikom Gregom Stoparjem ter tekmovalci Jessico Stone, Tanjo Žakelj, Ruaridhom Cunninghamom, Žigom Pandurjem, Nejcem Rutarjem in Juretom Žabjekom.

Pred dnevi smo ob objavi o ekipi Blackthorn GT našteli štiri slovenske ekipe. A smo se ušteli, saj pri Energijateam.com, kjer so ekipo registrirali lani, letos niso več našli pravega razloga za takšno potezo. “Glavni razlog bi bil brezplačen razstavni prostor, a je bilo s tem več nerodnosti kot koristi, še posebno na dirkah v eliminatorju. Drugi bi bil neposredne prijave tekmovalcev in nastopanje mladincev v dresih ekipe namesto v reprezentančnih, a to ne odtehta stroška,” pravi Jaka Tancik.

V porastu je število držav z ekipami UCI – namesto lanskih 24 jih je letos prijavilo 27 držav, nove so Brazilija, Danska in Finska.

Ekipe na strani UCI

Na uvodni sliki in spodaj: po teh barvnih kombinacijah bomo letos spoznavali naše UCI ekipe. Pa nič bat, UTT, ne bo nastopal v brezrokavnikih 🙂

Sledite nam