kolesarski festival ajdovščina
1. septembra 2022

Ajdovski kolesarski klub Črn trn na prvi septembrski vikend v kolesarskem mestu v Vipavski dolini zopet prireja Kolesarski festival Ajdovščina.

Dvoboj B4X v soboto

Zaradi premajhnega interesa so po dolgih letih s programa dogodkov umaknili dirko v 4krosu. Zato pa je s petkovega termina na sobotnega prišla dirka v dvoboju B4X. B4X pomeni skupno dirkanje za BMX in gorska kolesa s poudarkom na kategorijah za mlade. Pokala s tem imenom sicer ni več, tako da je to edina B4X dirka sezone.

Na B4X progi Črn trn, ki je prav ta teden postala krožna, bo spored popoldanski s prijavami od 15. ure, kvalifikacijami od 17. ure in finalom od 18. ure dalje.

Razpis in prijave na prijavim.se

V nedeljo XC Ajdovščina

Po dolgem premoru se v septembru ponovno vračajo dirke v olimpijskem krosu. V sklopu Kolesarskega festivala Ajdovščina bo po sobotni dirki v B4X na sporedu XC Ajdovščina, ki šteje za pokal SloXcup.

V Ajdovščini so kros doslej priredili dvakrat, v moški elitni kategoriji je obakrat zmagal Rok Naglič (Calcit bike team), bo šlo tudi v tretje?

Proga za kros

Tako kot v preteklih letih je proga umeščena v Športni center Pale, mini kolesarski park Frutabela in Škole nad Ajdovščino. Razgibana proga po gozdnih poteh, odprtih enoslednicah nad Ajdovščino s kamnitimi odseki ter po objektih mini bike parka Frutabela ima veliki krog dolg 4 kilometre z višinsko razliko 110 m. Prvotno je bil planiran tudi tehnični poligon za najmlajše kategorije, a tokrat odpade.

Starti in prijave

Ob 10. uri se bodo na področju mini bike parka Frutabela v Palah najprej pomerili najmlajši kolesarji, dirka pa se zaključi z mladinsko in člansko kategorijo s štartom ob 14.45.

Prijave so možne do petka, 2. septembra do konca dneva.

Razpis in prijave na prijavim.se

… in furanje kar tako

V času festivala ste seveda vabljeni na stezice nad Ajdovščino tudi brez startnih številk – samo ne prav na tiste, kjer se takrat odvijajo treningi in tekmovanja. O “shuttlanju” več v spodnjem FB dogodku.

Kolesarski festival Ajdovščina – dogodek na Facebooku

Preberi še

XC Črn trn Ajdovščina: Fotogalerija
SloXcup: Naglič najmočnejši na XCO Črn trn
B4X pokal Slovenije: Živahno v Palah

Sledite nam