2. marca 2020

2. in 3. maj se hitro bližata. Največja novost bo podaljšana proga in to, ne boste verjeli, proti mestu! Vstopnice na voljo vsak trenutek.

Odštevamo. Do dirke v spustu za svetovni pokal v Mariboru sta dva meseca. Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup bo pod Pohorjem gostoval za prvomajske praznike, v soboto 2. in nedeljo 3. maja.

Svetovni pokal se s prvo dirko v spustu začne že ta mesec, 21. in 22. marca na novem prizorišču v Lousi na Portugalskem. Sporedi še niso objavljeni, a na prizoriščih, ki gostijo le dirko v spustu, si najverjetneje zopet lahko obetamo peš ogled proge v četrtek, trening v petek, kvalifikacije v soboto ter finale v nedeljo.

150 m daljša proga!

Po zimi, bogati s snegom, so pri Marpromu, upravljalcu Bike parka Pohorje, polni denarja za investicije. Šalo na stran. Ena velika novost se pa res obeta na progi.

Z izteka Čopove smučarske proge oziroma vznožja bike parka, kjer je lani stala ciljna tribuna, bodo progo letos potegnili še naprej mimo zgradbe vzpenjače, čez cesto in skozi gozdiček (in čez potoček iz ribnika) do parkirišča. Takole čez prst za kakih 150 metrov.

Res se bo morda iz cilja še malo manj videlo na progo kot doslej (že zdaj se razen zadnjih dveh skokov ni prav veliko), bodo pa takoj ob ciljnem prostoru razstavni prostori pokroviteljev. Večje tekmovalne ekipe UCI bodo svoj prostor dobile na makadamskem parkirišču pod hotelom Habakuk, ostale pa pod hotelom Arena.

TV prenos

Po informacijah, s katerimi razpolagamo, je TV Slovenija odstopila od produkcije televizijskega prenosa. Produkcijo naj bi prevzela slovenska zasebna produkcijska ekipa. Prenos (ali posnetek) naj bi na TV Slovenija vendarle bil.

Pa seveda tako kot vso sezono z angleškim komentarjem na Red Bull TV.

Vstopnice

Več o vstopnicah bo znanega te dni in prav hitro se bodo pojavile na prodajnih mestih.

Prostovoljci

Seveda, vedno dobrodošli. Vse informacije na www.worldcup.si/volunteers

In še nekaj: že konec tega meseca morajo prireditelji oddati kandidaturo za organizacijo dirke za svetovni pokal 2021.

www.worldcup.si

Dogodek na Facebooku

Teden dni pozneje pa … saj veste kaj?! Svetovni pokal na Lošinju!

Preberi še
Negotov začetek sezone Jureta Žabjeka
Prireditelji svetovnega pokala so se srečali na Lošinju
Bi bil prostovoljec v Mariboru in na Lošinju?

Sledite nam