23. julija 2011

Na državnem prvenstvu v disciplini 4kros na progi Črn trn v Ajdovščini članski prvak Medvešček, mladinski Malik.

Na državnem prvenstvu v disciplini 4kros na progi Črn trn v Ajdovščini so po pričakovanju smetani odnesli člani domačega kolesarskega kluba Črn trn.

Kristjan Medvešček je v svoji prvi članski sezoni, v kateri se sicer bolj posveča spustu, dobil skupno prvenstveno dirko članov in mladincev pred klubskim kolegom Andrejem Bratino in branilcem naslova, Mariborčanom Matejem Stapićem (Enduro Maxxis Sram). V velikem finalu je brez kolajne ostal tretji domačin Matija Stupar.

Tekmeci za naslov prvaka med mladinci so se srečali v malem finalu: Jakob Malik je bil zmagal pred Vidom Kovačem (oba KK Črn trn), članom Miranom Vauhom in bronastim mladincem Timom Zupancem (KD Rajd Trek).

V dirki amaterjev je bil najhitrejši Aleš Gomboc pred Dejanom Kraščkom in Mihaelom Holsedlom. Pri dekletih sta nastopili le članici domačega kluba, Zarja Černilogar je bila hitrejša od Polone Lavrenčič.

Dan je zaključila “odprta” pokalna dirka z dodatkom gostov z Madžarske, ki pa niso prišli višje od četrtfinala. Tokrat je bil v velikem finalu Bratina hitrejši od Medveščka, Urbana Rotnika in Malika.

Kljub grozečim oblakom se je dirka lepo posrečila, proga je bila po nočnem dežju proti koncu dirke že skoraj povsem suha.

Vsi vrstni redi in drevesa v PDF

Na uvodni fotografiji Medvešček in Bratina pred Stapićem v velikem finalu prvenstvene dirke. Foto Grega Stopar. Fotogalerija sledi.

Sledite nam