Državno prvenstvo, 4kros
7. septembra 2020

V ajdovskih Palah se je v sklopu vikend kolesarskega festivala odvijalo tudi državno prvenstvo v diciplini 4kros. Tako so za letošnjo sezono podelili še nekaj majic s trobojnico in slovenskim grbom.

Proga v Športnem parku Pale je stalnica dirk v 4krosu in v Sloveniji edina prava, delujoča, z vsemi elementi, ki so potrebni in pomembni za to disciplino.

Gostitelj KK Črn trn se je zopet izkazal z izvedbo državnega prvenstva, prav tako so pobrali večino zmag, le v najmlajši kategoriji so morali priznati premoč ekipi Kamplc Racing Team.

Leteli so daleč in visoko. Kristjan Vreček po več kot desetletju zopet na startu 4krosa.
Neustrašni mladci. Na fotografiji Tjaš Stres.

Vrstni redi po kategorijah

U13: Najhitrejši v kvalifikacijah in v finalu je bil Matija Ferjančič in si tako prislužil naslov prvaka v najmlajši kategoriji. Drugo mesto je osvojil Jakob Praček, treji je bil Ian Laharnar (vsi Kamplc Racing Team).

U15: Naslov je pripadel Tilnu Štravsu, prvemu iz kvalifikacij, drugo mesto je osvojil Andraž Koren (oba KK Črn trn), tretje mesto je pripadlo Anu Škedlu (ŠD Sveti Jurij).

U17: Na startu le dva tekmovalca, Miha Jerkič in Arne Kenda (oba KK Črn trn). Zmago je slavil Jerkič.

U19: Edini v kategoriji je bil Aljaž Černigoj (Kamplc Racing Team).

Amaterji: Za zmago sta se pomerila člana ŠD Sveti Jurij Aleš Gomboc in Luka Horvat Mohar. Slavil je Gomboc.

Elite: Najhitrejši v kvalifikacijah je postal tudi zmagovalec in državni prvak. To je Urban Rotnik. Drugo mesto je pripadlo četrtemu iz kvalifikacij Luki Bergincu (oba KK Črn trn), tretje mesto je osvojil sedmi iz kvalifikacij, povratnik na tekmovanjih Kristjan Vreček (ŠD Supersnurf).

Najhitrejši trije v kategoriji elite.

Državni prvak v kategoriji elite je povedal:

Urban Rotnik: “Končno smo spet stali štirje na startnih vratih. Dejansko je bila to moja druga dirka letos, prva v štirikrosu, tako da nisem vedel, kje točno sem. Z vožnjami sem zadovoljen. Hitre, tekoče, in po izbranih linijah. Tudi štarti so mi dobro uspevali, kar je tukaj kar pomembno.

Ta dirka je bila res svetla točka v tej čudni sezoni 2020. Želim si, da bi lahko dirkali tudi za mavrično majico, ampak očitno letos ne. Hvala Wajduski ekipi za organizacijo, spet so se izkazali! Aja, pa drugo leto bi rad videl še več DH mačkov na štartu!”

Urban Rotnik

Fotografije Matevž Kren za KK Črn trn

Preberi še

Urban Rotnik tretjič državni prvak v 4krosu

Sledite nam