jan cestnik, downhill kamnik
21. aprila 2023

Prva dirka za točke letošnjega slovenskega pokala v spustu 20chocolate Downhill Cup žal zagotovo ne bo v Kamniku.

Po ogrevalni dirki Golovec trails test day bi moral biti Downhill Kamnik v nedeljo 30. aprila v Kamniku. Žal je največji lastnik zemljišč, po katerih poteka proga, preklical svoje soglasje za izvedbo prireditve. V ozadju preklica je spor lastnika glede dovoljenj za njegove druge dejavnosti.

Prireditelji ŠD Golovec trails tudi ob posredovanju Kolesarske zveze Slovenije njegove odločitve niso uspeli spremeniti. A skupaj se bomo trudili, da bi dirko izvedli pozneje v sezoni.

ŠD Golovec trails:

“Imeli smo idejo o vrnitvi legendarne tekme na ikonično lokacijo na Kamnikom, kjer bi se na prvi pokalni tekmi v spustu pomerili na že skoraj pripravljeni progi in se družili na super lokaciji ob mestu. A DH Kamnik žal še ne bo na sporedu pokala. Še enkrat več se je letos izkazalo, da je v Sloveniji razvoj gorskokolesarske infrastrukture in prireditev odvisen od volje posameznikov in večkrat težko razložljive zakonodaje. Tokrat nas je dva tedna pred tekmo presenetil preklic soglasja lastnika, ki je žal pogojen z zadevami, na katere nimamo vpliva.

Ob tem se za pomoč zahvaljujemo Kolesarski zvezi Slovenije, Občini Kamnik in drugim vpletenim, ki so projekt podprli. Želimo si, da odpoved ne bi vplivala na že tako šibko motivacijo drugih potencialnih organizatorjev. Spodbujamo vse, da dogodke organizirate in z dobrimi primeri vplivate tudi na mnenje vseh deležnikov v Sloveniji. Mi zadnje še nismo rekli: vidimo se še najmanj na eni tekmi na Golovcu in ostalih tekmah pokala 20chocolate.”

20chocolate DH Cup

Preberi še

20chocolate DH Cup: Na Golovcu dvoboj Berginca in Žabjeka

Sledite nam