7. julija 2015

Veliko cestnega profi dirkanja, pa rekreativno cestno dirkanje, pa venček kolumn in kup preizkušenih koles, tudi nekaj gorskih. Poletni Bicikel.

100 strani je ravno prav za eno dopustniško dopoldne v senci, brez kolesa in s hmeljevim napitkom v roki. No, če si branje vzamete še malo bolj sproščeno, pa lahko uživate cel dan. In kaj ponuja novi Bicikel?

V Fotolovu dve etapni dirki, kjer sta zmagi zabeležila Simon Špilak in Primož Roglič.

Kolumnisti pa vsak po svoje: Andraž Teršek o lastni nepazljivosti, Fausto je s kolegom ob espressu in kokakoli premleval kaj vse se je v zadnjih nekaj desetletjih spremenilo v kolesarstvu, gorskokolesarski Miha Šalehar je razpredal o novodobnih trendih med očeti in malo starejšimi osebki, ki zamenjujejo mnogo bolj “prestižne športe” za kolesarstvo, a ne po njegovem ne zadanejo ravno bistva le tega, Primož Roglič pa je, kot se za zmagovalca zadnje Dirke po Sloveniji spodobi, strnil utrinke s štirih etap.

Biciklovci so nekaj malega namenili tudi rekreativnem kronometru, ki je bil spremljevalni del slovenskega Toura. Nadaljevanje revije postreže še s predstavitvijo letošnje Dirke po Franciji, pa ena stran s Tomom Boonenom in še ena z Markom Cavendishom, sledi reportaža z dirke Liege–Bastogne–Liege, v sklopu le te še pogovor z Jellem Vanendertom, specialistom za enodnevne dirke. David Črmelj se je pogovarjal s kolesarjem Tinkoff Saxa Danielem Bennatijem, Nejc Grilc pa z zmagovalcem pete etape letošnjega Gira Janom Polancem.

Koles, da se ti zmeša? Ne, ravno prav, da se morda odločite za kakšno novo zverinico. Med gorskimi kolesi so tokrat izbrali Cannondale Scalpel 29 Carbon Team, Specializedova Enduro Elite ter Stumpjumper Expert Carbon, pa Scottov Spark 740 in Torpado Norkier Carbon T520C 1. Navdušenci nad tankimi plašči lahko pobližje spoznate Olyimpio Ikon, Airstreeem Triple EEE Race, Ridley Fenix SL2 ter Specializedova Tarmac Expert in Diverge Expert Carbon. Med opremo pa obročnike Roval (dve izvedenki), Specijeve plašče Slaughter in Butcher, pa plašče proizvajalca Vredestein – Black Panther, sedeže Body Geometry Power, čelado LazerZ1, čevlje Gaerne Stilo, kolesarske hlače Bioracer, bidone Tack Shanti in mino orodje taistega proizvajalca. Nujne in malo manj nujne kolesarske potrebščine so si sposodili pri proizvajalcu Rose in sicer: podsedežno torbico, mini tlačilko, veliko tlačilko, vrečo za obročnike, držalo za bidon ter komplet osnovnega orodja.

Obvezno branje je tudi tehnični kotiček mojstra karbona Jureta Berka, prehranski kotiček je namenjen višnjam, kolesarska reportaža pa je tokrat Afrika: popotovanje Igorja Kovšeta med Swakopmundom in Durbanom.

Prijetno branje, prelistamo pa zopet septembra!

Sledite nam