12. avgusta 2009

Maratonski DH s Kanina spet prihodnje leto. V Gorskem kotarju Lovše in Zupanova. Svet odkril zgodbo o vzpenjači. Porič na slopestylu v Wagrainu. Hren poškodovan, drugi BMXarji na Madžarsko. Hrvaška: biciklijada Punat, zagrebška kolesarska steza.


Štart doslej edine Dowke na Kaninu (foto Grega Stopar)

Štart doslej edine Dowke na Kaninu (foto Grega Stopar)

Zopanova Anči v Gorskem kotarju ni imela prave konkurence (foto Grega Stopar/arhiv mtb.si)

Zopanova Anči v Gorskem kotarju ni imela prave konkurence (foto Grega Stopar/arhiv mtb.si)

Na enem od tujih bajkerskih forumov so se pošalili na račun teh dveh možakov: Ali ne bi bilo dovolj, če bi gasilcu rekel hvala? (foto 24ur.com)

Na enem od tujih bajkerskih forumov so se pošalili na račun teh dveh možakov: Ali ne bi bilo dovolj, če bi gasilcu rekel hvala? (foto 24ur.com)

Porson v Wagrainu

Porson v Wagrainu

Prekinitev zagrebške kolesarske steze ali kako se ne zgledovati po Slovencih na poti v Evropo (foto dropbike.com)

Prekinitev zagrebške kolesarske steze ali kako se ne zgledovati po Slovencih na poti v Evropo (foto dropbike.com)

Dowka letos pavzira
Lani so na progi s Kanina v Bovec prvič izvedli dirko v maratonskem spustu s skupinskim štartom Dowka u Bc. Za letos so jo prireditelji sprva napovedali za oktober, zdaj pa so jo za letos odpovedali. “Zaradi pomanjkanja sponzorskih sredstev ne nameravamo storiti koraka nazaj, raje bomo naslednje leto storili korak naprej,” se je spretno izvlekel Marko Šimenc – Mac iz agencije Outdoor Freaks.

Z biciklom okoli jezera: Lovše in Zupanova
Na 35 km dolgi 11. dirki “Biciklom oko Jezera” na Lokvah v Gorskem kotarju na Hrvaškem je bil v nedeljo najhitrejši Matej Lovše (FBI-Uni) pred mladincemKlemnom Nicolettijem (ŠD Energija, +2:22) in članom Jernejem Muzgo (KC Calcit, +4:09). Sledili so zmagovalec med mlajšimi člani Nejc Černilogar (KK Završnica), David Vogrin (ŠD Energija), zmagovalec med amaterji Jaka Tancik (ŠD Energija), Luka Vodopivec (MBK Orbea), na 8. mestu prvi Hrvat Luka Špehar (BK Maraton), na 9. Matej Pikovnik (KD Calcit) in na 10. še en Hrvat Goran Magdić (BK Ciklus). Pri ženskah je bila najhitrejša Ana Zupan (ŠD Energija).
Na dolgi trasi (2 kroga okoli jezera Lokve) sta se uvrstila 102 kolesarja. v okviru prireditve so se šli še kolesarsko alko, metali kolesa v daljavo in še kaj.
Vsi vrstni redi >>

Pohorska gondola na Ride in Dirtmag
Po julijski nesreči na pohorski vzpenjači se Slovenci s tem nismo ravno hvalili po svetu. Zdaj so dogodek odkrili na švicarski strani Ride in britanski Dirtmag, o tem lahko berete tudi na forumih.

Porič na slopestyle tekmovanju
Prejšnji konec tedna so v Wagrainu v Avstriji priredili “Symphony Jam Session”, katerega del je bilo tudi tekmovanje v prostem slogu v disciplini slopestyle. Med nastopajočimi je bil Jan Porič, ki te dni sicer preživlja v bližnjem Schladmingu. Takole poroča Porno:
Slopestyle je bil zabaven, mel si linijo dropov, potem wall-ride, nato dva drta in na koncu quarter wall-ride. Vzel sem si ga na izi, saj sem še v Schladmingu, kjer delam in furam. Nisem se hotel poškodovat. Odpeljal sem solidno, to kar sem si zadal, drop table, wall-ride, potem pa x-up one footer, one footed table in na quarterju big air table. Končal sem na 9 mestu, čist vesel.

Hren out, drugi na Madžarsko
Že dobra dva tedna je, odkar se je na domači progi v Dolenjih lazih pri Ribnici poškodoval srebrni med člani z DP v dirkanju s kolesi BMX Gašper Hren. Pri padcu na prvem skoku si je strgal vezi med lopatico in ključnico, zbrisal si je tudi spomin, tako da padec nikdar ne bo povsem pojasnjen, saj ga nihče drug ni natančno videl. Ključnico so mu z operacijo postavili tja, kjer mora biti, sezona pa je za Gašperja končana.
Tako bo ta konec tedna lahko le navijal, ko bodo Tilen Frank (KD Rajd/Team Everyday), Lovro Dejak, Janez Štupica, Jure Gorše in Luka Kljun (tisti z Opekarske, vsi MTB Ribn’čan) nastopili na BMX dirki v Nagykanizsi na Madžarskem.

Biciklijada Punat
Dobra priložnost za raziskovanje otoka Krka je biciklijada to soboto v organizaciji BK Otok Krk. Štart in cilj v Punatu. Samo razdalje niso napisali. Popoldne se bo tudi skakalo v vodo. Več >>

Tudi z Zagrebu so pametni
Ljubljana ni edino debilno mesto, kjer so avtobusne postaje postavili na kolesarske steze. Po slovenski prestolnici se zgleduje tudi hrvaška. Objava na Dropbike.com >>

Sledite nam