Freestyle zaposli
Freestyle Giant Wheelbase Trgovina Ride Devil's trails
15. junija 2017

V Osijeku dve odlični uvrstitvi slovenskih BMXarjev med svetovno elito prostega sloga.

Konec prejšnjega tedna se je v Osijeku dogajal spektakel ekstremnega športa Pannonian Challenge. 18. tekmovanje po vrsti je tudi tokrat poleg rolkarjev ter inline tekmovalcev gostilo nekatera največja imena BMX kolesarjev prostega sloga. Preko 150 vrhunskih tekmovalcev iz celega sveta se je ponovno zbralo v enem največjih evropskih parkov.

Letos so organizatorji precej pohiteli z organizacijo tekmovanja, saj so dogajanje želeli približati širši javnosti in se je festival dogajal kar dva meseca prej kot običajno. Kar nekaj vrhunskih tekmovalcev se vsako leto udeleži znamenitega Pannonian Challengea, a tokrat so žal določeni v zadnjem trenutku odpovedali prihod, saj so dobili povabilo na kvalifikacije iger X.


Zvezdniška druščina.

Velika imena

Logan Martin, Marin Ranteš, Erik Figar ter Michael Beran so le nekatera izmed velikih imen, ki so prišla v Osijek. Michael Beran, trener Jake Remca, tokrat ni tekmoval, saj so mu kolo uspeli dostaviti prepozno. Michael je z zadnjega tekmovanja, ki ga je imel na Nizozemskem, priletel že v ponedeljek. A kolo je namesto na Hrvaško odpotovalo v Toronto in tako ga je prejel le dan pred glavnim tekmovanjem.


Jaka Remec v akciji!

Tudi Slovenci

Na Pannonianu je bilo tudi nekaj Slovencev, ki so blesteli. Marko Južnič, ki je bil do sedaj na 17 tekmovanjih v Osijeku. Potem Kristjan Rojs, ki je imel žal v finalni vožnji precej smole, saj je po grdem padcu pristal z zlomljeno ključnico v bolnišnici. Mario Markotič tekmovanja zaradi poškodbe prsta žal ni končal.

Vidno pa sta se s svojima predstavama izstrelila Matej Žan in dvanajstletni Jaka Remec. Devetnajstletni Matej je v kategoriji Pro končal na zavidljivem 4. mestu in le nekaj desetnik točke točke za tretjeuvrščenim Čehom Erikom Figarjem, starim znancem Pro tekmovanj. Prireditelji pa so Jaka Remca po zmagi v skupini amaterjev povabili tudi v Pro grupo, kjer je končal na 13. mestu.


Matej Žan pred začetkom zadnje vožnje preverja višino pred skokom z obratom za 360 stopinj v globino okoli 6 metrov.

Izjave

Med sodniško ekipo pa je letos sedel tudi vodja ekipe Evolution BMX, g. Luka Kovič, ki je povedal: “Super je bilo! Presenečenj ni bilo veliko. Furanje v PRO segmentu je bilo na zelo visokem nivoju. Zelo pozitivno sem bil presenečen in vse čestitke slovenskim tekmovalcem. Me je pa zelo razočaralo, da ni tekmovalo večje število slovenskih tekmovalcev. Najbolj sem vesel rezultatov Jake Remca, Mateja Žana in Marka Južniča v PRO kategoriji. Res so bili zelo dobri.”

Matej Žan: “Na letošnji 18. Pannonian Challenge v Osijeku sem se odpravil z ekipo veteranov Evolution Bmx, ki so do sedaj obiskali skoraj vsakega. Neugoden datum, sploh za šolarje, se je prve tri dni pokazal na nizki udeležbi tako pri ogledu skate in inline kontesta, kot pri večernem dogajanju, a je publika v soboto poskrbela za atmosfero, kakršne sem vajen z lanskega in predlanskega Pannoniana. Z neverjetnim BMX finalom ter večernim koncertom se je zaključil letos polnoletni Pannonian in še enkrat velika pohvala vsem, ki so bili del najboljšega tedna v Osijeku!”

Jaka Remec: “Zelo veliko sem se pripravljal, sploh v letošnjem pripravljalnem obdobju. Ni mi bilo vseeno, kakšen bo rezultat, saj nisem vedel, kje sem s svojo vožnjo. Na treningu v Osijeku sem doživel hud padec, ko sem skočil in naredil trik tuck no hand (skok brez rok) in ko sem bil na najvišji točki, se je pod menoj kar na enkrat pojavil sedemletni Jakov, v katerega sem priletel z visoko hitrostjo. Končalo se je brez poškod. Kakorkoli že, sestavil sem dve odlični vožnji in zaključil na prvem mestu med amaterji, kjer so tekmovali tudi pro tekmovalci. Ekstremno vesel sem bil tudi povabila Pro skupino. Malo me je bilo strah kako bo, a končal sem na super 13. mestu. Odlično za prvič.”


Nastop Jaka Remca v elitni skupini kategorije PRO. 


Vrstni red kategorija Pro:
1. Logan Martin 92,67 točk
2. Marin Ranteš 88,67 točk
3. Erik Figar 85 točk
4. Matej Žan 84,67 točk
13. Jaka Remec
18. Marko Južnič …

{loadposition inside}

Vrstni red kategorija amaterji:
1. Jaka Remec 80,67 točk
2. Jessie Ortega 75,33 točk
3. Komel Fcsor 74 točk
4. Mark Vukman …

Fotografije Sandi Remec

Freestyle zaposli
Trgovina Ride Wheelbase Devil's trails Freestyle Giant
Sledite nam