18. junija 2016

Letos na legendarnem maratonu 43 Slovencev in nekaj odmevnih uvrstitev.

Dolomiti in Hero. Dve dolžini, 86 in 60 kilometrov ter 4016 tekmovalcev vseh kategorij na startu v Val Gardeni, med njimi 43 slovenskih predstavikov in predstavnic.

Sonce na startu, dež na cilju, vmes pa užitki in trpljenje.


Na dirki je heroj vsak, ki jo konča. Če zmaga, je pa HERO!

Za Proje

Licencirani profiji so vozili daljšo in krajšo različico maratona, licencirane ženske pa le 60-kilometrsko preizkušnjo.

86-kilometrska razdalja je postregla s štirimi kilometri in šesto metri višincev, najhitreje pa jo je zmogel prepeljati Kolumbijec Leonardo Paez (Olympia Polimedical) in sicer s časom 4 ure 34 minut in 51 sekund.

60 kilometrov je vsebovalo 3000 višinskih metrov plezanja, kar je bilo v spremenljivih vremenskih razmerah kar težaško delo, kakor je dirko ocenila tudi zmagovalka Sally Bigham (Topeak Ergon Racing), ki je 60 kilometrov zmogla prepeljati v štirih urah in 40 minutah.


V kakšen klanec je potrebno tudi ob kolesu. Če ne gre, se porine.

Ostale kategorije

Hobby, kot poimenujejo razred tistih, ki ne tekmujejo z licenco, oziroma niso profesionalni gorski kolesarji, tudi pri damah vključuje najdaljšo razdaljo in tako je najboljši hobby mož Andreas Laner na najdaljši preizkušnji za absolutnim zmagovalcem zaostal nekoliko manj kot uro, pri dekletih na krajši razdalji pa je bila razlika med pro in hobby kategorijo le pol ure.

Tudi hobby dekleta so se podala na 86-kilometrsko razdaljo. Tam je bila najhitrejša Čehinja Lucie Hamanova, ki je najdaljšo in najbolj herojsko preizkušnjo uspela končati v sedmih urah in petnajstih minutah. Drugo mesto si je pridirkala Natalija Anderluh, ki je odnesla zmago tudi v svoji starostni kategoriji.


Brez helikopterjev in snemalnih ekip na velikih dirkah ne gre več.

Slovenski predstavniki

43 jih je bilo na startu obeh preizkušenj. Že omenjena Natalija Anderluh je osvojila drugo in prvo mesto v kategoriji, Heroja je zmogla v času 7:43.13. Zmage v svoji kategoriji na daljši razdalji se je veselil tudi Primož Lindič, ki je 86 kilometrov zmogel s časom 5:40.05. Ostale rezultate slovenskih udeležencev najdeš na tem mestu.

Vrstni redi zmagovalcev po kategorijah

Herodolomites.bike

Fotografije organizator

Sledite nam