29. maja 2020

Šestega in sedmega junija Matej Hartman organizira vikend kolesarjenje po Dolenjski. Sobota pod in na Trdinovem vrhu, nedelja v okolici Novega mesta. Nekaj novega, drugačnega.

Si želiš raziskati Dolenjsko? Imaš 6. in 7. junija čas? Potem se pridruži Mateju Hartmanu, Mah MTB, in preživi super vikend v slovenski pokrajini, ki je gorskokolesarsko po krivici zapostavljena.

Osvojimo Trdinov vrh

Sobota bo namenjena osvajanju “vrhov”. Izbiral boš lahko med krajšim ali daljšim trpljenjem na klanec. Ena skupina bo premagovala 850 višincev, druga pa 1300. Prva bo premagala 12 kilometrov makadamske poti, druga pa 18 kilometrov gozdnih poti. Spust pa bo za vse enak: 1000 višincev enkratnega spuščanja nazaj v dolino. Baje takšnih spustov v Sloveniji ni veliko!

Grajsko obarvana nedelja

Od Novega mesta mimo velodroma tja do Prečne, pod gradom Luknja do mističnega Bršljinskega potoka, čez avtocesto do gradu Hmeljnik in starega gradu nad Lešnico.

Razgibana, a ne pretežka etapa, zabeljena s 700 višinci na 36 kilometrih, se bo vila po asfaltu, makadamu in gozdnih poteh.

Nekoliko drugačna organizacija

To bo prvi pokoronski dogodek Mah MTB, tako da se lahko odločiš za eno ali drugo turo, najboje pa kar za obe. Obe sta primerni za mlajše kolesarje in tudi za kolesarje z e-kolesi, ki obvladajo srednje zahtevne poti. Za tvoje udobje bosta skrbela licencirana gorskokolesarska vodnika.

Vse dodatne informacije najdeš na mahmtb.com ali piši Mateju na matejmah@gmail.com.

Foto Matej Hartman

Sledite nam