15. marca 2010

Ne le tekmovalci v krosu, tudi trojica slovenskih spustašev v družbi hrvaške predstavnice je v Liguriji prvič letos okusila dirkanje. Najbolje se je odrezal Žiga Pandur z 22. časom med 246 uvrščenimi.

Ne le tekmovalci v krosu, tudi trojica slovenskih spustašev v družbi hrvaške predstavnice je v Liguriji prvič letos okusila dirkanje. Najbolje se je odrezal Žiga Pandur z 22. časom med 246 uvrščenimi.

Žiga Pandur v napadu (foto Grega Stopar)

Žiga Pandur v napadu (foto Grega Stopar)

Naj letos čim večkrat objavimo sliko Žigata, ko kaže zobe (foto Grega Stopar)

Naj letos čim večkrat objavimo sliko Žigata, ko kaže zobe (foto Grega Stopar)

Boštjan Volf na novem Gloryju (foto Vanja Kodermac)

Boštjan Volf na novem Gloryju (foto Vanja Kodermac)

Jurij Pečarič (desno) sezone ni začel najbolj srečno

Jurij Pečarič (desno) sezone ni začel najbolj srečno

Trening ponedeljek - Andrea (foto Aljoša Osmanovič)

Trening ponedeljek – Andrea (foto Aljoša Osmanovič)

Trening ponedeljek - Boštjan (foto Aljoša Osmanovič)

Trening ponedeljek – Boštjan (foto Aljoša Osmanovič)

Trening ponedeljek - Žiga (foto Aljoša Osmanovič)

Trening ponedeljek – Žiga (foto Aljoša Osmanovič)

Poleg domačinov in slovensko-hrvaške odprave je na dirki v kraju Pieve di Teco (obalna provinca Imperia ob meji s Francijo, v kateri je tudi San Remo), prvenstvu regije Ligurija, nastopila še vrsta Francozov in nekaj Švicarjev.

Zmagal je italijanski prvak Lorenzo Suding pred rojakoma Marcom Bugnonejem in Marcom Milivintijem. Žiga Pandur (Unior Tools Team) je v dirki na kar dolgi progi po sistemu “boljši nastop šteje” dosegel 22. čas z zaostankom 5 stotink manj kot 19 sekund za zmagovalcem. Boštjan Volf (Supersnurf RSP) je bil dobrih 8 sekund počasnejši na 35. mestu v absolutni razvrstitvi.

Tretji Slovenec, mladinec Jurij Pečarič (Supersnurf) si je pri padcu na sobotnem treningu izpahnil ramo in ni nastopil. Drugi so ga odstavili v bolnišnico v Imperio in tako ostali brez večine sobotnega treninga.

Andrea Radačić (BK Mamut) je z dvema padcema po peturnem čakanju na štartu zaradi zmedene štartne liste dosegla 8. čas med ženskami vseh kategorij.

Žiga: “Proga je dobra, samo zaradi dolžine mi je proti koncu kondicija povzročala nekaj težav. Zagotovo je to odlična proga za trenirat, saj je dolga in zelo razrita. Sploh me ne čudi, da so bili na dirki najhitrejši domačini, ki stalno vozijo na tej progi – zmagovalca sta praktično doma tam in zato smo vsi vedeli, da bosta postavila nore čase.
Sam imam sedaj še dober mesec časa za izpiljenje fines, mislim da imam največ rezerve pri vzdržljivosti in nekaj tudi pri tehniki. To bom še izpilil, nato pa pridejo že prve dirke v Sloveniji, kjer bom dobil realno sliko, kje sem. Tudi na novo kolo sem se takoj navadil in mi ne povzroča nobenih težav. Če ne bo kakšne spremembe, se torej vidimo na testni dirki v Trbovljah.”

Boštjan: “Trening motokrosa mi je očitno zelo pomagal pri telesni pripravljenosti, podaljšal sem tudi treninge, tako da po dolgem času tudi proti koncu proge s tem nisem imel težav. Do konca predsezonskega treninga pa imam še mesec dni programa. Tudi koleno mi ne dela težav, nastopil sem brez opornice.
Šele drugič sem bil na novem Giantu Glory. Presenečen sem bil, da sem se ga tako hitro navadil. Je še bolj tog kot stari in lažji. Potrebujem le še mehkejšo vzmet zadnjega amortizerja in nekaj friziranja lanske vilice Boxxer, v katero sem dal kartuše BOS. Prvič sem dirkal na gumah znamke Schwalbe, ki me po novem opremlja, in sem zelo zadovoljen.
Kar se tiče rezultata, mi manjka še nekaj občutka za hitrost. Pred Trbovljami grem morda še enkrat dirkat in trenirat v Italijo.”

Andrea: ”Proga mi je bila všeč in na njej sem se počutila dobro. Samo me je izčrpalo čakanje na štartu na soncu brez hrane toliko časa. Pa še Italjani ne znajo nič povedat po angleško. Na progi sem dvakrat padla in izgubila dosti časa. Drugič le pol metra pred ciljem … Na drugo vožnjo pa se nisem odpravila zaradi bolečin v dlani in pomanjkanja motivacije, ker sem si tekmo vzela za trening in nisem hotela tvegati in riniti z glavo skoz zid. Saj sem vedela, da nas čaka še ponedeljek treninga, ki smo ga dobro izkoristili.”

Vrstni redi

moški
1. Lorenzo Suding (Ita, Black Arrows) in 4:27,20
2. Marco Bugnone (Ita, Argentina bike) +0,16
3. Marco Milivinti (Ita, Cingolani – Prot one) +2,20
4. Loïc Bruni (Fra, US Cagnes) +6,36
5. Mathieu Gallean (Fra, US Cagnes) +6,85
6. Mattia Arduino (Ita, Argentina bike) +7,66
7. Yoann Barelli (Fra, US Cagnes) +7,69
8. Carlo Gambirasio (Ita, Surfing Shop) +9,37
9. Richard Marini (Fra, US Cagnes) +11,88
10. Pietro Caire (Ita, Argentina bike) +12,40

22. Žiga Pandur (Slo, Unior Tools Team) +18,95
35. Boštjan Volf (Slo, Supersnurf RSP) +27,48

ženske
1. Elisa Canepa (Ita, Eli-Ca RRide) 5:17,39
2. Hélène Valérie Fruhwirth (Avt, RC Alpine – Commençal) +12,78
3. Alia Marcellini (Ita, Surfing shop) +20,27

8. Andrea Radačić (Hrv, BK Mamut) +1:58,83

Povezave:

Vrstni red (PDF) www.mtbnews.it/classifiche/2010/2010_03_14_pieve.pdf

Sledite nam