Freestyle dostava
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
4. julija 2011

Nejc Rutar kljub odsotnosti obdržal vodstvo v razvrstitvi Pokala Slovenije pred Vauhom in Drnovškom. Menjave na stopničkah klubske lestvice. Zakaj zlomka nihče ne stavi na Halzerja?

Po včerajšnji četrti dirki Pokala Slovenije v gorskem kolesarstvu v disciplini spust – hkrati je bilo to dvajseto državno prvenstvo Slovenije v tej disciplini – objavljamo pokalno lestvico.

Pri članih je vodstvo kljub odsotnosti (nastopa v Severni Ameriki) obdržal Nejc Rutar, zmagovalec v finalih prvih treh dirk, v polfinalih je bil enkrat najhitrejši in dvakrat drugi. Edini, ki ga je dvakrat premagal v polfinalih, novi prvak Miran Vauh, je zdaj drugi. Včeraj srebrni Matej Drnovšek je tretji, Rutarjev soborec v Kanadi in ZDA Žiga Pandur pa je z drugega zdrsnil na 4. mesto. Dve mesti je pridobil včeraj bronasti Miha Halzer, zdaj je peti.

Pri ženskah je manjkala Neža Knez, s tretjega je zdrsnila na 5. mesto, tretja je zdaj njena klubska kolegica Špela Horvat.

Pri mladincih brez spremembe na prvem in drugem mestu: prvi je novi prvak Peter Mlinar, drugi pa še vedno David Gole, čeprav se je v soboto poškodoval in včeraj ni nastopil. S sedmega se je na 3. mesto zavihtel Jan Cimperman, ki je manjkal v Avčah. S tretjega na petega pa je zdrsnil poškodovani Vid Kovač.

Rok Podbevšek je prevzel vodstvo pred razbijajočim se Sašom Merljakom v kategoriji master.

Pri klubih je letos prvič največ točk zbral MTB Trbovlje/Specialized (725) pred KK Črn trn (639), ki je pogrešal mladinca Kovača, in domačim Enduro Maxxis Sram (586). Trboveljčani in Korošci so na klubski lestvici prehiteli KD Rajd Trek, ki je z drugega padel na peto mesto. Vrstni red je zdaj torej: Črn trn, Trbovlje, Enduro, Rajd, pete so še vedno Avče …

Vse lestvice Pokala Slovenije v disciplini spust po četrti od petih dirk (PDF)

Stavnica: Vauh že, Drč tudi … kaj pa Halzer?

Še ena napeta stavnica. Deveterica je zbrala po 10 točk za dve imeni na pravem mestu, več pa nihče. Od teh je osmerica stavila na Vauha na prvem in Drnovška na drugem mestu, le eden pa je sploh omenil Miho Halzerja in ga tudi postavil na pravo mesto. O prvih treh je torej odločala natančnost pri časih. Kdo bi si mislil, da bodo fantje več kot 25 sekund hitrejši kot lani.
S časom +13,25 je zmagovalec tega kroga Johan89, ki prejme gumo WTB Dissent 2.5 in nogavice Endura.
S časom +13,70 je drugo mesto osvojil MSC*, ki prejme čistilo za zavorne rotorje RSP in nogavice Endura.
S časom +16,14 pa gre tretje mesto igralcu konaworld, ki prejme komplet gel za tuširanje in gel za regeneracijo RSP ter nogavice Endura.

Tu je lestvica pred zadnjim krogom. Kljub ne najbolj posrečeni stavi se je na vrhu obdržal flefo, naprej pa so se karte precej premešale.

Pokrovitelja nagradne igre sta Cult z znamkama WTB in RSP ter VEB Company z znamko Endura.

Slovenski pokal se bo nadaljeval in zaključil 24. in 25. septembra na Mariborskem Pohorju. Najhitrejši bodo vmes našli nekaj “dela” v tujini. Serija iXS, svetovni pokal Val di Sole … pa še kaj bolj eksotičnega.

Reportaža z Ivarčkega na strani KK Črn trn

Fotogalerija Vanje Kodermaca in Mihe Kolarja. Na uvodni fotografiji Blaž Hölcl, foto Vanja Kodermac.

Freestyle dostava
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam