30. maja 2011

Vse, česar včeraj po tretji pokalni DH dirki ni več šlo uresničit. Razvrstitve v pokalu, izidi stavnice in obsežžžžna fotogalerija. No, skoraj vse … za video je tudi danes zmanjkalo časa.

Cerkno počasi prihaja k sebi po včerajšnji prvi izvedbi dirke v spustu. Od takrat, ko se je dirkalo v bližnji Idriji, se je v spustu zamenjalo že nekaj generacij in včeraj jih v Cerknem ni bilo veliko, ki pomnijo legendarne boje iz devetdesetih let na progi z Vojskega. Tistim redkim pa se je nehote vsiljevala primerjava. Ljudem na tem koncu Slovenije dirkanje na kolesih, dveh ali štirih, na biciklih ali v reli avtomobilih, pisano na kožo. Včeraj so ob 2 km dolgo progo stopili številni gledalci, ki so spust prvič videli v živo. Pa ga bodo gotovo še kdaj.

Prireditelji iz ŠD Pedal Cerkno so slišali kar nekaj pohval, pa še kakšno več bi si zaslužili. Gotovo nobenemu od letošnjih udeležencev ne bo hudo, ko bo Cerkno zopet videl na koledarju za sezono 2012.

Lestvice Pokala Slovenije

Pri članih na vrhu nič novega – Nejc Rutar se je po treh od petih dirk utrdil v vodstvu pred Žigo Pandurjem in Miranom Vauhom. Matej Drnovšek je s 6. skočil na 4. mesto, zamenjal je mesti s Kristjanom Medveščkom.
Mesti sta zamenjala tudi Miha Halzer (zdaj 7.) in Jan Cestnik (zdaj 8.). Slednji je v soboto padel na treningu in včeraj ni nastopal. Manjkala sta še Žan Jurca in Boštjan Volf, oba sta se v soboto nekoliko poškodovala, in drsita po lestvici.

Tudi pri dekletih brez sprememb v prvi trojici, Neža Knez ostaja na tretjem mestu za Zarjo Černilogar in Rebeko Barlič kljub temu, da je dirko izpustila.

Največ točk je med klubi zopet zbral KK Črn trn in se utrdil na vrhu. Boj za drugo mesto pa se nadaljuje – trenutno ga še drži KD Rajd Trek, a se je na tretje mesto zavihtel MTB Trbovlje Specialized, ki za Rajdom zaostaja le za 32 točk. Le 10 manj jih ima Enduro Maxxis Sram na 4. mestu. Avče so s 3. zdrsnile na 5., a jih od drugega mesta vendarle loči le 172 točk.
Na lestvici so kar trije novi klubi, skupaj jih je zdaj 19: prve točke v sezoni so včeraj osvojili tekmovalci Calcita, KK Ribn’čan in DGK Focus Laško.

Vse lestvice (PDF)

Stavnica

Številne igralce v DH stavnici pod pokroviteljstvom Culta (WTB, RSP) in VEB Company (Endura) je tepla odsotnost Jana Cestnika. Dobili pa smo dva zadetka v polno z maksimalnim izkupičkom 15 točk! Tako je o zmagovalcu tretjega kroga odločala napoved zmagovalnega časa. “uros15” je pravi čas zgrešil za -1,04 sekunde, “knapp” pa za +2,28 sekunde. Zmagovalec je torej “uros15“!
Tudi o dobitniku tretje nagrade je odločal čas, saj je po 10 točk zbralo kar 13 igralcev. Z napako le +0,71 sekunde je bil najnatančnejši “Andraž“.
Razlike v nagradah pa niso velike: vsi prejmejo komplet nogavic Endura, zmagovalec poleg tega še gumo WTB Dissent 2.5, drugouvrščeni čistilo za zavorne rotorje RSP, tretjeuvrščeni pa gel za tuširanje in gel za regeneracijo RSP.
Nagrajenci krijejo stroške poštnine.

Na lestvici po treh krogih vodi “flefo” (30 točk) pred “jamesomx” (26) in četico s po 25 točkami.

Lestvica DH stavnice (PDF)

Štirje fotografi so za vas pripravili zajetno fotogalerijo.
Grega Stopar – hišni fotograf.si
Vanja Kodermacvanjakodermacphotography.blogspot.com
Jure Menardnjegova galerija na jm-photo.si
Marko Makuc – fotograf prireditelj ŠD Pedal Cerkno

Na naslovni fotografiji najhitrejša trojica članov v hrbet – od leve Drnovšek, Rutar, Pandur … pa saj imajo priimke na hrbtu. Čisto levo Halzer (5.), skrajno desno T. Humar (4.). Foto Grega Stopar.

Sledite nam