Casio GShock
Ride Loose Riders Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Freestyle Giant
28. julija 2017

Začelo se je evropsko prvenstvo v krosu. Na dirki štafet prva Švica. Še pred začetkom glavnih dirk pa je prišlo tudi do nekaterih poškodb in odpovedi.

Evropsko prvenstvo v italijanskih termah Darfo Boario se je včeraj začelo z dirko štafet. Letos prvič s po petimi člani v ekipi. Slovenska štafeta sicer ni nastopila, a zato ni bilo nič manj zanimivo. Prva je bila Švica v postavi Filippo Colombo, Joel Roth, Linda Indergand, Alessandra Keller, Andri Frischknecht. Na drugo mesto so se uvrstili Danci – Sebastian Fini Carstensen, Alexander Young Andersen, Caroline Bohe, Simon Andreassen Malene Degn, na tretje mesto pa Italijani v zasedbi Gerhard Kerschbaumer, Chiara Teocchi, Juri Zanotti, Marika Tovo, Nadir Colledani.

A še preden se je prvenstvo začelo, že moramo poročati o odstopih in poškodbah. Če se je Nino Schurter nastopu odpovedal zaradi boljše priprave na svetovno prvenstvo, je pravi razlog seveda, da je svoje mesto prepustil naslednjemu Švicarju v vrsti, ki potrebuje mednarodno prepoznavnost bolj kot on. In zaradi tega je Nino priljubljen tako pri navijačih kot pri tekmovalcih, saj ga ego ne obremenjuje in ima posluh tudi za ostale.

Bolj nevšečna novica pa je, da sta glavni zvezdi ekipe Kross, Jolanda Neff in Maja Wloszczwoska, padli in se poškodovali. Maja si je pri padcu na asfaltu zlomila dlančnico in seveda ne bo nastopila. Za Jolando, ki je padla na preizkusu proge in sicer na tehnično zahtevnem skoku, pa še ni jasno. No vsaj zlomljenega nima nič!

Ravno skok na progi dela težave mnogim tekmovalcem, zato so ga pri štafeti izvzeli iz proge. Kako bo v naslednjih dneh, pa še ni jasno.

“Skoraj vse je vozno brez težav, a je nekaj delov, ki so zelo težavni,“ pravi Ralph Naef, športni direktor ekipe Radon in seveda nekdo, ki po desetletju dirkanja ima izkušnje z vseh prog sveta. “Predvsem skok, na katerem je padla Jolanda, je mogoče napačno zastavljen.“

In še nekdo, ki je v nedeljo računal na visoko uvrstitev, je pretekli vikend med treningom na prizorišču prvenstva trčil z voznikom vespe na poti za kolesarje in si zlomil podlaket. Rus Anton Sintsov, ki si je pred tedni v Lenzerheideju privozil tretje mesto in s tem najboljši rezultat kariere. Voznik vespe je pobegnil s kraja nesreče in Sintsov je imel srečo, da je pot v tem času precej obiskana in so mu ostali kolesarji pomagali do bolnišnice. Povzročitelja nesreče še niso našli.

Vrstni redi dirke štafet.

Foto organizator

Freestyle zaposli
Ride Loose Riders Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Freestyle Giant
Sledite nam