6. oktobra 2010

V deževnem začetku jeseni je Den Devils Dirt jump contest v Mariboru minulo soboto le našel svoj trenutek. Samojstojnih tekmovanj v skakanju res ni, vedno se držijo 4krosov ali drugih prireditev in tako prireditelj Kardelj (Marko) ugiba, da je bila z izjemo dirt jamov to prva takšna tekma.
V deževnem začetku jeseni je Den Devils Dirt jump contest v Mariboru minulo soboto le našel svoj trenutek. Samojstojnih tekmovanj v skakanju res ni, vedno se držijo 4krosov ali drugih prireditev in tako prireditelj Kardelj (Marko) ugiba, da je bila z izjemo dirt jamov to prva takšna tekma. “Tudi številka 35 rajderjev na zaletišču je rekordna, čeprav bi bila ob prvotnem datumu še večja … ampak z vremenom se žal ne da dogovarjat,” pravi Kardelj.

… in poroča z Dirt Devils Dirt jump contesta:

Zaradi velikega števila mladih upov do 16 let smo lahko naredili ločeno kategorijo ter jim dali možnost, da se pomerijo med seboj, kar jim je tudi uspelo. Kljub letom se je marsikateri spustil na večje skoke ter pokazal zelo tekočo vožnjo, dodal pa tudi kakšen trik, tako da so za ogrevanje publike poskrbeli že naši najmlajši tekmovalci s triki, kot so 360, tuck no hand, no foot can can ter celo backflipom!

Da pa je tekmovanje potekalo kar se da pravično, so tudi MTB in BMX vozniki skakali ločeno ter imeli na voljo imeli 30 minut časa, da brez omejevanja na tri vožnje pokažejo, kar znajo!

Tako smo začeli z MTB vozniki, kjer so se dirt jumperji iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške kar močno pomerili med seboj ter v času pol ure iz minute v minuto kazali boljše trike tudi po zaslugi komentatorja Filipa Flisarja, ki je spodbujal gledalce, da so dali vse od sebe … S triki, kot so frontflip, tailwhip, 360 tailwhip, 360 barspin, can can tailwhip, so Gorana Jurico iz Hrvaške pripeljali do 3. mesta!
Timi Drvarič je z zelo prefinjenimi skoki na vseh linijah vključno največjo linijo ter triki, kot so superman, no foot can can presenetil z 2. mestom. Največ pa je pokazal Primož Tanko, ki prihaja iz Ribnice, zibelke suhe robe. Pokazal nam je tailwhipe ter 360 v liniji ter presenetil z skorajda uspelim tailwhipom čez največji skok (8m) ter backflip tailwhipom, ki mu je prav tako za las spodletel!

Takoj za MTB finalom je bila na vrsti BMX kategorija, kjer sta po pričakovanjih najbolj blestela freestylerja iz Osijeka: Igor Vukadinović (Poki) ter Red Bullov voznik Jura Barać. Slednji je pokazal backflip, frontflip ter raznovrstne trike, vendar z ogromno smole pri pristajanjih pristal na 4. mestu! Na 3. mestu je končal Primož Likar iz Tržiča ter s tekočimi vožnjami pokazal, da mu zraven grajenja drtov gre tudi kakšna salta brez rok, tailwhip, obrat za 360 in podobno. Na 2. mesto je po precej velikem padcu prišel Poki iz Osijeka s prav tako tekočimi vožnjami, vendar dovršenimi double tailwhipi, backflip tailwhipi ter backflip no fot cancani pokazal svetovno raven skakanja. A kljub trikom ni bil kos Domenu Fekonji iz Maribora, ki je sicer marsikatere lažje trike izvajal na največjih skokih višje kot kdorkoli ter z obrati za 720 in izredno visokimi 360 kombinacijami skočil tudi na najvišjo stopničko!

Po končanem dirt contestu je gledalce kakor tudi tekmovalce čakala največja atrakcija dneva in sicer tekmovanje na zračni blazini Bag Jump, kjer je potekal Best trick ter potegovanje za Samsungov telefon.
Kljub izredno težkemu delu sodnikov, ki so odločali med triki kot so: double backflip, frontflip nohanderji ter mnogo drugih poskusov, je telefon šel v roke Juri Baraću, ki je dokaj uspešno pristal 360 tripple tailwhip!!

Med drugimi pokal dobil tudi najmlajši dirt jumper dneva, devetletni Žan Šumandl!

Vrstni redi

MTB
1. Primož Tanko (Ribnica, Slo)
2. Timi Drvarič (Maribor, Slo)
3. Goran Jurica (Umag, Hrv)

BMX
1. Domen Fekonja (Maribor, Slo)
2. Igor Vukadinović (Osijek, Hrv)
3. Primož Likar (Križe, Slo)

BAG JUMP BEST TRICK
Jurica Barač (Osijek, Hrv)

UNDER 16
1. Anej Midlil (Maribor, Slo)

Tema na Tabli


Sledite nam