Thomson The Hooch
Casio G-Shock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Ride Loose Riders
29. aprila 2021

Od leta 1996 je Thomson eden tistih proizvajalcev komponent, ki skrbijo, da je tvoje kolo lepše od sosedovega. Sedaj so predstavili nov trdorepi okvir iz titana. Da bo sosed še bolj nevoščljiv.

Če si stare šole kolesar, potem si zagotovo imel na kakšnem kolesu pričvrščeno krmilo, krmilno ali sedežno oporo, morda celo krmilni ležaj znamke Thomson. Thomson je bil pred časom znan kot izdelovalec odličnih komponent iz aluminija. Kmalu so v svojo ponudbo dodali še izdelke iz titana, sledila so tudi krmila iz karbona. Vmes so ustvarili tudi prvi titan okvir za gorsko kolo, ki se je imenoval Elite Titanium 275. Sedaj je prišel čas za evolucijo. Nov izdelek sliši na ime The Hooch.

Na kratko

Okvir je prilagojen 27,5-palčnim obročnikom. Na voljo so tri velikosti (S, M in L), cevi ob verigi merijo udobnih 430 milimetrov, kot krmilne cevi znaša 66,5 stopinj, efektivni kot podsedežne cevi pa je 73,5-stopinjski. Doseg (reach) se giblje med 404 in 455 milimetri. Na zadnjem delu je prostor za os standarda boost (12×148 milimetrov) in za uporabo pnevmatik širine 2,4”. Kablovje pa je skrito v notranjosti okvirja. Za izdelavo okvirja so uporabili zmes titana 3al 2.5v.

Cena? 3295 ameriških dolarjev. Okvir ni čista ameriška ekskluziva, saj ga ne varijo na sedežu podjetja v Chattahooceeju v Georgiji, temveč ga ročno “švasajo” na Tajvanu, tam, kjer izdelujejo tudi krmila in opore iz titana. V osnovno ceno so vključeni tudi aluminijasto krmilo in opora ter potopna sedežna opora. Pri Thomsonu ponujajo tudi nadgradnjo, odvisno od kupčevih želja.

Thomson na spletu: bikethomson.com.

Fotografije proizvajalec

Preberi še

Salsa: Prenovljeni Timberjack, tudi z okvirjem iz titana

Casio G-Shock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Ride Loose Riders
Sledite nam