14. februarja 2011

Blaža Klemenčič začne svojo tekmovalno sezono že ta konec tedna na Cipru, Tanja Žakelj in Nina Homovec gresta na svoj prvi letošnji štart dva tedna pozneje v Toskani. Pintarič letos vodja pri ekipi Felt Ötztal X-Bionic.

Blaža Klemenčič začne svojo tekmovalno sezono že ta konec tedna na Cipru, Tanja Žakelj in Nina Homovec gresta na svoj prvi letošnji štart dva tedna pozneje v Toskani. Pintarič letos vodja pri ekipi Felt Ötztal X-Bionic.

Naj gre za zbiranje točk UCI v boju za olimpijska štartna mesta ali le za znak, da so dekleta v olimpijskem krosu najresnejši del slovenskega tekmovačlnega gorskega kolesarstva. Lahko rečemo, da kar oboje. Dekleta bodo (poleg hrvaške zimske lige) naš prvi letošnji razlog za objavljanje poročil z dirk.

Blaža in Pinta že na soncu

Blaža Klemenčič (Felt Ötztal X-Bionic) bo v naslednjih tednih med kolesarkami in kolesarji iz kar 29 držav, ki se bodo podili na petih dirkah v treh zaporednih koncih tedna na grškem delu Cipra.

Med udeleženkami prireditelji navajajo olimpijsko prvakinjo Sabine Spitz (Nem) s celo ekipo Central Haibike, Lene Byberg (Nor), svetovno prvakinjo U23 Alexandro Engen (Šve) … Vroče bo tudi pri moški z Jaroslavom Kulhavyjem, Albanom Lakato, ekipo Rabobank-Giant (Adam Craig, Emil Lindgren) …

Nedeljska prva dirka bo kategorije UCI Class 1, naslednji konec tedna sledi mini tridnevna etapna dirka kategorije HC (hors classe) z bogato bero točk za končno razvrstitev, tretji vikend pa je v nedeljo spet klasična dirka v krosu kategorije Class 1.

Sunshine Cup 2011
20. februar Sunshine Cup – Voroklini / Larnaka (Class 1)
25.-27. februar Sunshine Cup – Afxentia – Macheras (etapna HC)
6. marec Sunshine Cup – Amathon-Agios Tychon (Class 1)

Blažin trener in partner Robert Pintarič – Pinta ima letos pri elitni UCI ekipi Felt Ötztal X-Bionic še pomembnejšo zadolžitev, saj so ga iz pomočnika vodje ekipe povišali v vodjo oz. “team managerja”.

Lani je Blaža sezono začela na Maremma Cupu v Toskani, ki ga bo letos izpustila. Razlog je dobesedno tehničen: lani je bil opremljevalec ekipe Sram, ki je pokrovitelj Maremma Cupa, letos pa člani feltove tovarniške ekipe uporabljajo Shimano, tako da so imeli proste roke pri izbiri štarta sezone.

Tanja in Nina v Toskano

Zato pa bosta na dirki XX Maremma MTB Cup v Massi Marittimi v Toskani v nedeljo 6. marca Slovenijo zastopali Tanja Žakelj in Nina Homovec. Njuna UCI ekipa s sedežem na Črnem Vrhu nad Idrijo se letos imenuje Orbea Geax, saj so opremljevalcu s kolesi dodali še ime italijanskega gumarskega pokrovitelja.

Maremma Cup je HC (hors classe), torej stopničko viške kot C1. Udeležba je vsako leto divje močna in tudi letos kot kaže ne bo nič drugače.

To je tudi prva preizkušnja italijanskega mednarodnega pokala (Internazionali d’Italia). Tanja in Nina bosta sezono nadaljevali na naslednjih dirkah te serije, kjer utegneta slejkoprej srečati tudi Blažo.

Tanja je pred dnevi odrinila na priprave na Kanarske otoke, kjer je že v januarju skupaj s Polono Batagelj pedala vrtela tudi Nina.

Kar se Blaže, Tanje in Nine tiče, se torej cirkus pod številko 2011 lahko začne. Spremljajte ga na mtb.si.

sunshine.mtbcyprus.com
www.maremmacup.com

Sledite nam