29. februarja 2020

Skoraj šestdeset kilometrov dolga druga etapa in odlična vožnja slovensko-češke naveze v ženski kategoriji. Na vrhu še vedno Langvad in Batten, pri moških pa Cink ter Wawak.

59,3 kilometra in 1540 višinskih metrov vzponov med Kornosom in Lythrodontasom je bilo kar peklenskih. Nekaj resnično težkega terena in trpljenje na klance. V drugi etapi pri moških Čeh in Poljak, pri ženskah pa Danka in Američanka. Tanja Žakelj in Jitka Čábelicka tudi tokrat z odliko!

Moški elite

Poljsko-češka naveza Bartlomiej Wawak in Ondrej Cink (Kross Racing Team) je po zaslugi Cinka odpeljala taktično in na koncu napadalno, saj je imel Čeh skoraj minuto prednosti pred Poljakom, kar se je kasneje prelevilo v lepo prednost pred Čehoma Martinom Strosekom in Kristianom Hynekom (Future Cycling Northwawe). Čeha sta pripeljala v cilj skoraj skupaj, a v seštevku časov za Cinkom in Wawakom zaostala za minuto. Tretje mesto sta osvojila Nizozemec David Noredemann in Latvijec Martins Blums (CST PostNL Bafang MTB Racing Team), ki sta zaostala dve minuti in pol. Četrto mesto sta osvojila zmagovalca prologa, Južnoafričan Alan Hartherly in Danec Simon Andreassen (Specialized Racing 2).

V skupnem seštevku sedaj vodita zmagovalca včerajšnje etape Cink in Wawak, dve minuti in 10 sekund za njima zaostajata Hartherly in Andreassen, tretje mesto zasedata Nordemann in Blums, ki imata še 33 sekund zaostanka več.

Vrstni redi 


Ondrej Cink, Christopher Blevins in Bartlomiej Wawak.

Ženske elite

Brez presenečenj na prvem mestu. Danka Annika Langvad in Američanka Haley Batten (Specialized Racing) nista imeli prave konkurence, še posebej proti koncu, ko je Langvadova še dodatno stopila na pedale in se sotekmovalki odpeljala za skoraj tri minute in pol. Ta čas je bil tudi odločilen, saj sta Kanadčanko Emily Batty in Britanko Evie Richards (Trek Factory Racing XC) prehiteli za 6 minut in 50 sekund. Na tretje mesto sta se z 10 minutami in 18 sekundami zaostanka uvrstili Tanja Žakelj in Jitka Čábelicka (GAPP System – Unior), ki sta z uigrano vožnjo nakazali, da sodita v sam vrh.

V skupnem vrstnem redu ni prišlo do sprememb. Langvadova in Battenova sta prednost pred Battyjevo in Richardsovo povečali na 9 minut in 42 sekund, na tretjem mestu sta še vedno danes četrtouvrščeni Američanki Kate Courtney in Erin Huck (Scott – SRAM), ki pa imata le 23 sekund prednosti pred Žakljevo in Čábelicko na četrtem mestu.

Tanja po drugi etapi:

“Je šlo bolje, kot sem pričakovala. Malo je bilo tudi taktiziranja vmes, tako da ni šlo ves čas na polno, vseeno pa so se v drugi polovici kar naredile razlike. Sama sem najbolj “trpela” zadnje kilometre daljšega vzpona na vrh. S podiumom pa sva seveda zadovoljni!”

Vrstni redi 


Emily, Evie, Annika, Haley, Jitka in Tanja.

Profil današnje etape

Fotografije jsphoto.cz

Preberi še
Cyprus Sunshine Epic: Tanja in Jitka odlično!

Cyprus Sunshine Epic: Jutri start prve etape

Sledite nam