8. decembra 2019

Drugi zvezdnik s ceste in aktualni državni prvak v ciklokrosu žal hitro zaključil, Luka Mezgec pa je v blatu dobil dvoboj z vodilnim v slovenskem pokalu.

Prvi konec tedna na vrsti slovenskih smučišč je. A je vrsta kolesarjev vseeno v soboto znova zajahala kolesa na drugi dirki slovenskega pokala v ciklokrosu.

Šesta izvedba Cycling United ciklokrosa v Šenčurju v organizaciji KD Šenčur je ob kratkem koledarju sezone 2019/2020 in dejstvu, da je od prve dirke v Novo Gorici minil že skoraj poldrugi mesec, pritegnila pisano druščino. Med drugimi sta v prvo štartno vrsto članske dirke ob Mihaela Štajnarja (Calcit bike team), najboljšega Slovenca v Novi Gorici in branilca naslova pokalnega prvaka, stopila Tadej Počagar (UAE Team Emirates), ki si od lanskega državnega prvenstva v Cerknici v tej disciplini lasti dres s slovensko trobojnico, ter Luka Mezgec (Mitchelton-Scott), ki je državni prvak pred dvema letoma postal prav tu.


Na štartu, od leve: Aljaž Jarc, Tadej Pogačar, Luka Mezgec, Blaž Debevec, Nik Čemažar … na koncu vrste Štajnar, v drugi vrsti pa Gehbauer

Članska dirka z amaterskimi in veteranskimi izzivalci iz ozadja vred je bila zanimiva. Nemara bi bila še bolj, če Pogačar ne bi že po prvem krogu odstopil z odlomljenim menjalnikom. Štajnar je potegnil in ne prav dolgo s seboj vlekel Italijana Micheleja Chiandussija. Kmalu ga je ujel Mezgec, ki je izgubil Pogačarja, pa tudi Avstrijec Robert Gehbauer ni bil dovolj hiter zanj.


Štajnar še pred Mezgecem čez peskovnik

Prav na sredini dirke, v petem od devetih krogov, je Mezgec pospešil, se otresel Štajnarja in si do cilja prikolesaril 36 sekund prednosti. Gehbauer je prav tako kot pred dvema letoma končal tretji (takrat je bil med Mezgec in njim še Rok Korošec), z minuto zaostanka za Štajnarjem.


Matej Kravos

Najmočnejši amater je bil še enkrat Matej Kravos (Tuš Team), ki je lep del krogov opravil ob Chiandussiju. Med veterani so ga najbolj leteli tisti med 45. in 54. letom z Iztokom Kuretom (KD Alpe SIS) na čelu.


Matic Kranjec Žagar

Tudi dirko mladincev je bilo zanimivo spremljati, za zmago sta se namreč pomerila Matic Kranjec Žagar (Calcit bike team) in Fabijan Kralj (KK Pantal), dvoboj je dobil prvi. Blizu pa jima je bil zmagovalec med mlajšimi mladinci Jure Rus (MBK Črni Vrh).

Sonce je zimski dan naredilo prav prijeten, razen blata pod kolesi, ki se je tudi oprijemalo gum in okvirjev. Polje ob šenčurskem športnem parku je po prvih izvedbah v poslovni coni Šenčurja postalo obvezna postaja slovenskega ciklokrosa, čeprav brez vzpetin, marsikomu pa bi bilo ljubše, če bi namesto dolgih ravnin proga še kaj vijugala.


Tudi najmlajši niso več le na gorskih kolesih – zmagovalec med dečki C Tine Gašperlin

Na naslednjo dirko ne bo treba čakati tako dolgo, saj bo že naslednje nedeljo – to bo Božični ciklokros v Ljubnem na Gorenjskem v organizaciji KK Gorje in ŠD Ljubno.

Fotografije prijavim.se

Poročilo z vrstnimi redi in fotogalerijo na prijavim.se

Preberi še
Tanja Žakelj in Marco Ponta zmagovalca drugega CX Nova Gorica

Sledite nam