6. februarja 2013

Prva spustaška ekipa ajdovskega kluba bo UCI ekipa Blackthorn GT z Vauhom, Černilogarjevo in Lebanom. S Koroške prihaja Peter Mlinar, enduro ekipa s kapetanom Kikom in klasična 4X vrsta.

Slovenija ob imela v sezoni 2013 štiri ekipe UCI! Dve v krosu (Calcit Bike Team in Energijateam.com) ter dve v gravitaciji: ob Unior Tools Teamu po novem še Blackthorn GT.

Tako sporočajo iz ajdovskega Kolesarskega kluba Črn trn, ustanovitelja ekipe Blackthorn GT. Tu je njihovo današnje sporočilo za medije:

Skupaj s podjetjem Factory store d.o.o., uvoznikom koles legendarne znamke GT Bicycles, smo ustanovili UCI ekipo “Blackthorn GT“. Ekipo sestavljata člana Zarja Černilogar in Miran Vauh ter mladinec Tilen Leban. Ekipa načrtuje nastop na vseh preizkušnjah svetovnega in evropskega pokala v spustu. Zvesti ostajajo kolesu GT Fury, opremi 661, Royal racing in Leatt.

Nove mednarodne spustaške izkušnje bodo v zeleno-črnih dresih nabirali še Vid Kovač, Mitja Černilogar in nova okrepitev Črnega trna, Peter Mlinar!

Novost za prihajajočo sezono bo tudi Enduro ekipa! Kristjanu Medveščku, ki se bo v sezoni 2013 osredotočil na dirkanje v enduru, se bosta pridružila še Andrej Bratina in Peter Mlinar. Prioriteta bodo evropske etape novoustanovljene Svetovne enduro serije, “PRO” dirke italijanske Superenduro serije in domače dirke. Enduro ekipo je prav tako podprl Factory store, tokrat v sodelovanju z legendarno novogoriško kolesarsko trgovino Bisport! Uporabljali bodo kolesa GT Force LE.

4-kros je bil že od same ustanovitve kluba paradna disciplina. Matija Stupar, Urban Rotnik in Andrej Bratina bodo še naprej v sodelovanju s slovenskim proizvajalcem koles Cult nastopali na mednarodnih dirkah serije 4x Pro Tour in drugih izbranih dirkah.

Vizija KK Črn trn še naprej ostaja: omogočiti čim večjemu številu svojih članov, ki pokažejo pravi odnos do kolesarstva, dirkanje na čim višjem nivoju.

www.crn-trn.si

Sledite nam