19. junija 2016

Foto Klemen je celo noč v temnici razvijal fotografije in razvil foto vsebino za najboljši trik in najhitrejši pump.

Klemen Humar s fotogalerijo s festivala Crankworx. Včerajšnje dogajanje v blatnem Les Getsu je odneslo slopestyle, a so se organizatorji oddolžili s tekmovanjem na pump tracku in izvedbi najboljšega trika.

Pumpali so

Tudi na pumpu ni minilo brez dežnih vložkov, a se je kljub prekinitvah dirkanje v izredno atraktivni in adrenalinski disciplini obetal pravi šov. Med dekleti je bilo bolj kot ne vse v znamenju Jill Kintner, ki je bila v lovu za drugo krono letošnjega Crankworxa. Na startu je bila tudi legendarna Anne Caroline Chausson, ki se po bolezni počasi vrača na tekmovanja. Kintnerjeva ni dovolila presenečenj in je prepričljivo slavila pred Lauro Brethauser in Geraldine Fink.

Pri moških je šlo na nož, saj so 1/2 finale zaznamovali tudi padci, ki so poskrbeli za dramatičen finale. Na koncu jo je najbolje odnesel Chaney Guennet, ki je v finalu ugnal Barrya Noblesa, na tretjem mestu je končal vsestranski Tomaš Slavik.

Najboljši trik

Blato je izrinilo tekmovanje v slopestylu. Po prekinitvah in čakanju na boljše vreme so na koncu z glasovanjem odločili tekmovalci in večina je bila za to, da se zaradi varnosti tekma v slopestylu ne izvede. Zato so naredili tekmovanje v izvedbi najboljšega trika, da so vsaj nekoliko zadovoljili apetite gledalcev. Najboljši trik je izvedel Nicholi Rogatkin. Za njim sta se uvrstila še Antoine Bizet in Brett Rheeder.

{gallery}2016/160619_cranxworx_besttrick{/gallery}

Včeraj za ogrevanje, danes zares

Danes bo na festivalu na sporedu še dirka v spustu. Včeraj se je na progi najbolje znašel Michael Jones pred Romainom Paulhanom, tretji je bil Brendan Fairclough. Na sedmo mesto se je uvrstil upokojeni Fabien Barel, “naša” Škota Raridh Cunningham in Reece Wilson pa na 23. in 29. mesto. Pri dekletih se je v blatu najbolje počutila Tracey Hannah

Video atraktivnega tekmovanja v pumpu

Vrstni redi pump track moški 
Vrstni redi pump track ženske 

Crankworx.com 

Preberi še:
Crankworx: Hitrost in stil 
Whipi odprli evropski Crankworx 

Sledite nam