Casio GShock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
18. maja 2019

Tretjič po Krasu, tako italijanskem kot slovenskem. Dobrih 300 kilometrov in skoraj toliko je bilo tudi letošnjih udeležencev. Poročilo Uroša Breškija in video res lepe kolesarske avanture.

Letošnja italijansko-slovenska, predvsem pa kraška makadam avantura je končana. Dirka nepodprtega značaja in brez časovne omejitve. Zmagovalci so vsi, ki pridejo do cilja. Mi pa smo bili radovedni in za rokav pocukali Uroša Breškija, ki mu Carso Trail služi kot trening za njegove etapne in ultra kolesarske podvige, da nam napiše, kako ga je doživel letos.

Uroš poroča:

“Še tretjič sva se z Srečkom Križničem udeležila najdaljše makadamkarsko-gorskokolesarske avanture v naših koncih. Okoli 300 bajkerjev vseh kalibrov, od xc elegance do bradatih bikepackerjev z vso potrebno opremo, se nas je zbralo v italijanskem Tržiču in se ob pol devetih zjutraj podalo na 330 kilometrov dolgo pot s približno 6500 višinskimi metri vzpoov.

Kmalu se nas je zbrala ena hitrejša grupca, kjer so tisti, navajeni tekmovalnega grizenja, kmalu ugotovili, da skakanja in gužvanja ne bo na dnevnem redu. Tako smo počasi, vsak posebej padli v svoj ritem in se malo razkropili po Krasu. Noč in z njo tudi mraz sta naju je s Srečkom ujela nekje v Podkraju. Ko se shladi, je potrebno dobro držati telesno temperaturo, predvsem pa voziti pametno. Tudi zato, ker v majhnem nahrtniku nimaš ravno cele omare suhih cunj. Tudi ponoči sva nadaljevala lepo, v krepkem ritmu, vse dokler nisva prilezla na Brestovec, le 30 kilometrov do cilja. Tam je Srečko nesrečno zlomil zobnik.

Ker ob tretji uri zjutraj tezko najdeš pomoč in se ne nadejaš kaksne druge možnosti za popravilo, je bil žal primoran odstopiti, jaz pa sem sam odmotal še tistih 30 kilometrov in ob 5:30 prispel na cilj. Kaj naj rečem! Lep dan, dobra družba, predvsem pa avantura, ki bi jo privoščil vsem! Na koncu pa naj si zgodbo vsak naredi po svoje – direktna, dva, tri, mogoče štiri dni. Ni važno! Tu so vsi zmagovalci in vsakega čaka birca v cilju!”

3. izvedba v videu

Produkcija Terroir Films

carsotrail.it

Prvi dve izvedbi
Kraška bikepacking avantura, drugič
Carso Trail 2017 tudi s Slovenci

Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam