25. marca 2012

V prologu etapne dirke od naših najbolje Mitja Rok, pred njima še hrvaška dvojica GT. Velik zaostanek Vesela in Benzonijeve. Vsi naši s težavami, še z največjimi Breški/Santos.

V današnjem 27 km dolgem prologu osemdnevne etapne dirke Cape Epic, ekipni vožnji na čas na posestvu Meerendal v Južni Afriki, sta bila najhitrejša lanska skupna zmagovalca, Švicar Christoph Sauser in domačin Burry Stander.

Od Slovencev je najvišje Mitja Rok, ki nastopa s Hrvatom Tomislavom Katalenićem, zasedla sta 121. mesto v kategoriji moških dvojic in 147. skupno med 601 ekipo. Za zmagovalcema sta zaostala 35 minut. Dovolj dobro, ko izvemo, da je Mitja moral nekajkrat pumpati zadnjo gumo. Mehaniki so mu naredili tubeless – brez lepila …
Dve minuti in pol pred nima je bila v cilju hrvaška dvojica Milivoj Miljković/Hrvoje Ružić. Lov nanju utegne biti vsaj jutri cilj za Mitjo in Tomasa.

Peter Vesel in Michela Benzoni sta bila v kategoriji le deseta. Za zmagovalcema kategorije mešanih dvojic, nemško-švicarskim parom Centurion Vaude, sta zaostala 16 minut in 44 sekund, za tretjim mestom v kategoriji pa slabih 11 minut. Če je bil lani, ko je Peter nastopil z Nemko Ivonne Kraft, njun 9-minutni zaostanek v prologu napoved drame, v kateri sta se naposled prebila na stopničke za najhitrejše v skupni razvrstitvi, je položaj tokrat še dosti bolj pereč. A rešljiv, če začneta izgubljeno nadomeščati takoj v ponedeljkovi prvi etapi.
“Začela sva počasi in po eni uri nama je nekako steklo, ampak sva do takrat že izgubila preveč. Jutri je nov dan,” poroča Peter.
Za primerjavo – Petrova lanska partnerica je bila s partnerico Elisabeth Brandau tretja med ženskimi dvojicami, Petra in Michelo sta prehiteli za dobrih 12 minut …

Še slabše sta začela Goričan in Brazilec pod imenom Rasta. “Leonardo ima želodčne težave. Pomagal sem mu po najboljših močeh, a bolje ni šlo,” pravi Uroš Breški. Z Leonardom Santosom sta si nabrala že skoraj 40 minut zaostanka.

Ponedeljkova prva etapa bo dolga 115 km, trasa bo krožna s štartom in ciljem v Robertsonu, vzpenjanja bo za 2350 višinskih metrov.

Vrstni redi prologa – skupni (v kategoriji)
1. (1.) 36one-Songo-Specialized – Christoph Sauser (Švi)/Burry Stander (JAR) 1;11:52
2. (2.) 360life – Kevin Evans/David George (JAR) +0:13
3. (3.) Topeak Ergon Racing – Alban Lakata (Avt)/Robert Mennen (Nem) +3:05
4. (4.) Songo-Specialized – Max Knox (JAR)/Kohei Jamamoto (Jap) +3:16
5. (5.) BMC Mountainbike Racing – Alexandre Moos (Švi)/Moritz Milatz (Nem) +3:22

147. (103.) GT Croatia – Milivoj Miljković/Hrvoje Ružić (Hrv) +33:02
176. (121.) Jastrebarsko – Protea Jaska – Tomislav Katalenić (Hrv)/Mitja Rok (Slo) +35:36
188. (10.) Rädisch – Peter Vesel (Slo)/Michela Benzoni (Ita) +36:36
230. (154.) Rasta – Leonardo Santos (Bra)/Uroš Breški (Slo) +39:02
235. (175.) Keindl Sport – Luka Sopić (Hrv)/Sylvain Ecoffey (Švi) +39:42

www.cape-epic.com

Na uvodni fotografiji današnja zmagovalca, branilca naslova in tudi letos prva favorita za skupno zmago, Sauser in Stander, z “mizo” v ozadju. Foto Sven Martin/Cape Epic/SPORTZPICS.

Video prologa

Pokrovitelji

ekipe Rädisch ekipe Rasta
 
 
 
 
Sledite nam