3. septembra 2012

Na dirki pokala Slovenije v Grožnjanu dvoboj Budina in Ferenčaka, pri ženskah mladinka Peršetova le za hrvaško prvakinjo Kiršićevo. Zupančič suvereno pri mladincih.

Četrta preizkušnja v krosu za pokal Slovenije (že osma za mlade) je bila v nedeljo v Grožnjanu v hrvaški Istri. Če so kolesarji skupaj s prireditelji iz BBK Grožnjan tokrat našli izgubljeno ovco, ne vemo. Zato pa so znani zmagovalci 3. XCO Izgubljena ovca.

Dirko članov je dobil slovenski prvak Matjaž Budin pred mlajšim članom Urbanom Ferenčakom in Matejem Lovšetom. Skupaj so začeli Budin, Ferenčak, Lovše ter še dva Calcitovca Rok Korošec in Boštjan Hribovšek. V drugem od šestih krogov pa sta na čelu sama ostala Ferenčak in Budin.

“Od začetka je šel Calcit res na polno in sem jim kar težko sledil. Od drugega kroga pa sva bila z Urbanom sama. Bil je res močan, a zadnja dva kroga sem opazil, da ga zmanjkuje. Ko sem v zadnjem krogu v najdaljšem vzponu pohodil, je samo še rekel, da se vidimo na cilju …” je dirko opisal Budin.

“Po četrtem krogu me je odrezalo in potem, ko je Budin skočil, sem le še branil drugo mesto,” pa je razplet dvoboja s svoje strani videl Ferenčak.

Hrvaška prvakinja Andrea Kiršić je z veliko prednostjo dobila dirko žensk, druga je bila slovenska mladinka Tina Perše. Pri mladincih je zmagal Peter Zupančič pred Gregorjem Krajncem in Gregorjem Dimicem.

Grožnjansko progo so tekmovalci pohvalili. Čeprav ne pretirano tehnična je lepo razgibana z dvema daljšima vzponoma.

V koledarju slovenskega pokala sta še dve postaji – ena za mlade 16. septembra v Tuhinju in druga za vse kategorije 22. septembra v Domžalah, tokrat v obliki takoimenovanega kratkega krosa, pri nas še neznane podzvrsti.

Naši na SP
Še pred zaključkom slovenskega pokala bo slovenska reprezentanca nastopila na svetovnem prvenstvu v Saalfeldnu v Avstriji, tja so odpotovali že danes. Od najboljših v kategorijah članov, mlajših članov in mladincev bo manjkal le Budin. Ne najbolje pripravljen na prvenstvo je dal prednost delu. “Odločitev ni bila lahka. A nastopa na prvenstvu niti nisem načrtoval, priložnost se je ponudila šele nedavno. Sprva sem še mislil, da mi bo uspelo, a po dopustu in bolezni treniram šele dva tedna in nisem v pravi formi,” pravi Budin, ki ga poleg Domžal teden dni pozneje čaka še nastop na hrvaški Parenzani.

Vrstni redi

moški elite + u23
1. Matjaž Budin (Orbea Geax) 1;47:02
3. Urban Ferenčak (Calcit bike team GT) +0:49
3. Matej Lovše (Uni team Cult) +1:48
4. Rok Korošec (Calcit bike team GT) +3:20
5. Blaž Pristovnik (Orbea Geax) +3:35

ženske
1. Andrea Kiršić (Hrv, BGK Tuškanac) 1;26:39
2. Tina Perše (Calcit bike team GT) +4:50
3. Gorana Težak (Hrv, KBBXS Adrenalina) +6:15
4. Ana Zupan (Energijateam.com) +12:59
5. Ivana Ruszkowski (Hrv, BGK Tuškanac) -2 kroga

mladinci
1. Peter Zupančič (Calcit bike team GT) 1;15:08
2. Gregor Krajnc (Calcit bike team GT) +2:19
3. Gregor Dimic (Energijateam.com) +4:11
4. Luka Pušnik (KK Ravne) +8:02
5. Blaž Kadivec (Energijateam.com) +8:51

Vsi vrstni redi

Obsežna fotogalerija

Na uvodni fotografiji trenutek, ko je Ferenčak še narekoval tempo Budinu. Foto prijavi.se.

Sledite nam