19. januarja 2019

Monika Hrastnik po novem v modrem dresu francoske ekipe Team Dorval AM. Prostor tudi za Mirana Vauha.

Čakali smo in dočakali. Moniki Hrastnik, lani eni od petih najhitrejših žensk v spustu na svetu, se ni več treba skrivati pod masko storm trooperja iz filmske sage Vojne zvezd. Je ena od petih članov francoske ekipe Team Dorval AM.

V ekipi, katere glavni pokrovitelj je francoska družba za upravljanje premoženja Dorval Asset Management, bodo poleg Monike nastopali vseameriška celinska prvakinja Mariana Salazar iz Salvadorja, ter Francozi Baptiste Pierron, Benoit Coulanges in Emile Rilat. Rilat je mladinec. Novi član Pierron, starejši brat lanskega zmagovalca svetovnega pokala Amauryja, se je lani v svetovnem pokalu najvišje prebil v Val di Sole na 12. mesto, leto prej je bil v Mt. Ste. Anne 7. Coulanges je že štiri sezone pristajal v prvi dvajseterici svetovnega pokala, lani je bil v Val di Sole 11.

Ekipo vodi Claude Pierre, imajo fizioterapevta, pa kuharja, ki je tudi organizator kampov, ter tri mehanike. Med njimi je mesto našel tudi štirikratni slovenski prvak Miran Vauh, ki je po koncu lanske sezone napovedal upokojitev. No, pustimo se presenetiti, morda se kje še pojavi s štartno številko …

Brata Pierron bosta imela po novem še eno skupno točko, to so kolesa Commencal Supreme DH. Amaury je kapetan njihove tovarniške ekipe, Dorval AM pa bo odslej, kot bi temu rekli v motociklizmu, poltovarniška ali satelitska ekipa. Začeli so s kolesi Nicolai, se lani bojda ne najbolj posrečeno borili s Saraceni, letos pa so presedlali na znamko koles iz Andore.

Fantje bodo vozili 29-palčna kolesa, dekleti pa 27,5-palčni. Vsa kolesa bodo opremljena s celotnim Sramovim paketom, plašči bodo Schwalbe, obročniki Asterion, omenimo še vzmeti SAR (Super Alloy Racing), seveda na blažilcih Rock Shox. Peterica bo nastopala v oblačilih in zaščiti Shot (hlače, dres, čelada in očala) in obuta v čevlje Five Ten. Monika bo dodala svoja pedala Crankbrothers in zaščito Leatt.

Team Dorval AM bo nastopal na vseh dirkah svetovnega pokala, na dirki evropskega pokala iXS v Mariboru ter na celinskih in svetovnem prvenstvu. Čakajo jih priprave v Barceloni, San Remu, na Portugalskem, v Franciji in v Andori.


Takole so nas rajcali pred dnevi. Od leve tu in na vrhu: Coulanges, Rilat, Pierron, Hrastnik, Salazar.

Končno ekipa za Moniko

“BAM BAM!! Pa sem le dobila ekipo. Super vesela!” pravi Monika, ki ima pogodbe za dve leti. “Ne bom rekla, da komaj čakam, da se začne sezona, ker dejansko se je za mene že na nek način začela. Čez vikend sem bila v Franciji, kjer sem spoznala ekipo, bajk, novo lokacijo za furat … Najprej bi se rada zahvalila managerju ekipe Claudu Pierru, ki me je sprejel v ekipo, čeprav sem bila takrat, ko smo se dogovarjali o tem, poškodovana.

Zaradi mojih lanskih rezultatov se je veliko pričakovalo glede ekip, ampak tudi z rezultati ni vse rožnato, posebej ne za eno punco iz Slovenije. Edina ekipa, ki mi je ponudila polni support, da bom lahko vozla z veliko skrbi manj kot doslej, je bila Dorval AM. Dobim dejansko vse od dirk, priprav, bajka … Torej nisem v factory teamu, imam pa team, ki mi bo pomagal!

Na voljo bomo imeli Commencalovega inženirja, ki nam bo pomagal pri nastavitvah bajka in vzmetenja. Imela bom svojega mehanika Tahitrega Mirija, ki bo zadolžen tudi za pomoč ekipi.

Bajk sem sprobala in je TOP! Potrebovala bom nekaj fur, da se navadim na novo geometrijo in velikost. Zaradi geometrije deluje precej drugače kot Giant, predvsem v bandah.

Glede poškodbe, kost je cela bolj kot pred zlomom. Imam pa še vedno probleme z mišico, ki se narašča na del, ki je bil zlomljen, tako da še vedno hodim na terapije.
Slike in videi še sledijo. Še čakamo na neko opremo, potem sledi fotografiranje.”

Team Dorval AM v svetovnem pokalu 2018

Team Dorval AM na
Facebooku
Instagramu
YouTubu

Sledite nam