20. junija 2010

V mrazu, vetru in vlagi sta zmagovalca petega krosa za Pokal Slovenije na Rogli (UCI C2) Rus Evgeni Pečenin in Tanja Žakelj. Še en dvoboj Budina in Lovšeta. Naslednjič za točke UCI in Pokala Slovenije že čez teden dni na Ravnah.

BrrrrrrRogla Rusu in Tanji V mrazu, vetru in vlagi sta zmagovalca petega krosa za Pokal Slovenije na Rogli (UCI C2) Rus Evgeni Pečenin in Tanja Žakelj. Še en dvoboj Budina in Lovšeta. Naslednjič za točke UCI in Pokala Slovenije že čez teden dni na Ravnah.

Eugeni Pečečin v megli na Rogli - vse druge fotografije so malce popravljene na računalniku, pri tejle pa smo pustili izvirno sivino

Eugeni Pečečin v megli na Rogli – vse druge fotografije so malce popravljene na računalniku, pri tejle pa smo pustili izvirno sivino

Budin pred Lovšetom ...

Budin pred Lovšetom …

... in Lovše pred Budinom

… in Lovše pred Budinom

Nejc Černilogar

Nejc Černilogar

Tanja Žakelj

Tanja Žakelj

Urban Ferenčak

Urban Ferenčak

Pri Uniturju so ta vikend dihali s kolesarstvom. Včeraj s kraljevsko etapo cestne dirke po Sloveniji na “njihov” Krvavec. Danes na Rogli z drugim od treh mednarodnih olimpijskih krosov v Sloveniji to sezono. Obakrat pa v sila neprijaznih vremenskih razmerah. Danes je na 1500 metrih nad morjem na Rogli že zjutraj vsaj prenehalo deževati. A le kakšnih 6 stopinj nad ničlo je skupaj z vlago in vetrom pritiskalo do kosti.

Podlaga na Rogli je na srečo kar odporna na deževje, tako da števila krogov za člane sploh ni bilo potrebno zmanjšati.

V ženski članski dirki je povedla Nina Homovec, nato pa je pobudo prevzela Tanja Žakelj in prednost ohranila do cilja. Pri mladincih je prepričljivo zmagal Urban Ferenčak, pri mlajših mladincih je bil Gregor Dimic na koncu v cilju 18 sekund pred Petrom Zupančičem, pri masterjih pa je bil tokrat najhitrejši Sebastjan Andrejc. V istem krogu kot zmagovalec je pri veteranih kot zadnji dirko končal tudi Žiga Krofl (Vzpon Bicikel.com), čeprav je bil v nasprotju z nazivom njegovega kluba na progi seštevek vertikalnih metrov spustov začuda enak seštevku vzponov.

V moški članski dirki je v tretjem od osmih krogov pritisnil Rus Evgeni Pečečin, 80. mož svetovne lestvice, in do cilja ga tekmeci niso več videli (ob vidljivosti nekaj deset metrov to ni bilo težko). Za njim sta se do zadnjega kroga dvobojevala Matjaž Budin in Matej Lovše, letos velika tekmeca v slovenskem pokalu. Naposled je bil močnejši Budin. Četrto mesto je osvojil zmagovalec prejšnje dirke v Rušah Robi Kordež, peterico pa je v najmočnejši konkurenci zaključil Kanadčan s svežo irsko kodo UCI Mike Garrigan. Sledil je Jernej Muzga, ki je bil v prvem delu dirke v boljšem položaju, kot sedmi pa je bil s še vedno le petimi minutami zaostanka za zmagovalcem v cilju Nejc Černilogar, ki je zmagal v konkurenci mlajših članov.

Naslednja pokalna dirka bo že čez teden dni, šesta velika nagrada Raven na Koroškem, prav tako kot današnja je tudi ta mednarodna dirka UCI druge kategorije.

Med obema domačima mednarodnima dirkama del reprezentančnega kadra ostaja na pripravah na Rogli.

Vrstni redi

moški elite + u23
1. Evgeni Pečenin (Rus, Forward Udmirtia) 1;49:53
2. Matjaž Budin (MBK Orbea) +1:26
3. Matej Lovše (Uni-FBI) +1:58
4. Robert Kordež (MBK Orbea) +2:57
5. Mike Garrigan (Irska) +3:18
6. Jernej Muzga (Calcit Bike Team) +4:35
7. Nejc Černilogar (Surfing Shop) +5:08
8. Vladimir Loginov (Rus, Forward Udmirtia) +5:26
9. Nace Krivonog (KK Ravne) +5:44
10. Marton Blaszo (Mad, Bringabanda SC) +6:32

ženske elite + u23
1. Tanja Žakelj (MBK Orbea) 1;17:33
2. Nina Homovec (MBK Orbea) +0:40
3. Ana Zupan (EnergijaTeam.com) +10:05
4. Jerneja Tratnik (MBK Orbea)

mladinci
1. Urban Ferenčak (Surfing Shop) 1;09:57
2. Rok Korošec (Calcit Bike Team) +1:40
3. Blaž Uršič (MBK Orbea) +4:32
4. Luka Vrankar (Calcit Bike Team) +4:45
5. Johannes Ernst (Avt, TSV Kappler Hartenberg) +7:18

Vsi vrstni redi >>


Foto Mitja Škrabl

Sledite nam