Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
5. maja 2015

Druga postaja pokala Alpe-Adria uspešna tudi za domače kolesarje – BSX Racing Team najuspešnejši klub, Godina dvakrat na najvišji stopnički.

Minuli konec tedna je v Mariboru na drugi postaji pokala Alpe-Adria v dirkanju s kolesi BMX v sobotnih in nedeljskih dirkah nastopilo več kot 120 kolesarjev iz Slovenije, Avstrije, Italije, Madžarske in Ukrajine.

V soboto je finale članske kategorije 17+ dobil Žan Godina (KK Črn trn) pred Madžarom Vinczejem Gergelyjem in Avstrijcem Patrickom Kagerjem. Od novincev, o katerih smo dosti pisali, je Filip Flisar v malem finalu zasedel 3. mesto, Kevin Berginc (oba Unior Tools Team) pa se poškodovan ni uvrstil v polfinale.

V nedeljo je v istem razredu zmagal Kager pred Madžaroma Patrikom Szobaszlaiem in Gergelyjem, Godina je bil 4.

V nedeljo je sledila še dirka odprtih razredov, kjer je v 14+ še enkrat zmagal Godina pred Ukrajincem Jegorjem Primačkom in klubskim kolegom Matejem Stapićem.

Vsi vrstni redi so na dnu novice.

“Odzivi tekmovalcev so bili zelo pozitivni in še več jih pričakujemo drugo leto, ko bomo naredili še večje tekmovanje,” pravi prireditelj Tilen Frank. “Najboljši klub je bil spet naš domači BSX racing team, ki je imel največ tekmovalcev na zmagovalnih stopničkah po kategorijah, tako da sem tudi z vidika trenerja zelo zadovoljen z našimi fanti iz strani organizatorja pa tudi nimam nobenih pripomb in mislim, da smo izvedli dobro in močno mednarodno tekmo!”

Pa še o domači sceni in nadaljevanju sezone: “Razvoj BMX je že viden v Sloveniji, kajti imeli smo kar nekaj slovenskih tekmovalcev tudi iz drugih klubov in upamo, da se bodo drugje tudi začele graditi BMX proge, sedaj se že dogovarjamo z Ribnico, da bi organizirali državo prvenstvo in 3. pokalno tekmo, datum še iščemo računamo nekje pri koncu junija.”

Na uvodni fotografiji finale nedeljske dirke razreda 17+ z Avstrijcem Patrickom Kagerjem v vodstvu, vse fotografije Toni Lukić

Alpe Adria BMX Cup Maribor, Results Day 1

Alpe Adria BMX Cup Maribor, Results Day 2

Alpe Adria BMX Cup Maribor, Results Open

Valamar SI 2021
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam