1. novembra 2018

Naslednje leto bo svetovno BMX prvenstvo gostil belgijski Zolder, kvalifikacijsko tekmovanje za slovenske tekmovalce pa bo konec marca v Veroni.

Zolder v Belgiji je znano prizorišče dirk evropskega pokala v disciplini BMX race in nekakšna stalnica v programu dirk najvišjega evropskega in svetovnega ranga. Naslednje leto se svetovno prvenstvo zopet vrača na prizorišče, ki je prvenstvo gostlo že leta 2015. Znan je tudi datum. Kvalifikacijski in finalni obračuni bodo potekali med 23. in 28. julijem. Bo pa Zolder naslednje leto tudi prizorišče tretje in četrte dirke evropskega pokala in sicer med 20. in 22. aprilom.

Za slovenske tekmovalce in tekmovalke bo kvalifikacijska dirka za nastop na svetovnem prvenstvu v Veroni in sicer 30. in 31. marca, ko bosta tam na sporedu prvI dirki evropskega pokala.

Selektor Tilen Frank je predstavil kriterije za nastop:

reprezentanca A: v prvo vrsto reprezentantov se bodo uvrstili tisti, ki bodo uvrščeni med prvih 16 tekmovalcev v svoji kategoriji. Če je tekmovalcev manj kot 16, potem mora biti tekmovalec uvrščen med najboljših 8. Če se tekmovalec uvrsti v reprezentanco A, potem ima zagotovljeno startnino, dres ter hrano in pijačo v času tekmovanja in treningov (ostali stroški v lastni režiji).

reprezentanca B: tekmovalec se mora prebiti iz motov v kvalifikacijske v izločilne boje. Avtomatsko pa bodo v reprezentanco B uvrščeni prvi trije z DP 2018 in / ali v pokalu Alpe-Adria 2018. Urščeni v reprezentanco B imajo zagotovljen reprezentančni dres, vsi ostali stroški so v lastni režiji.

Ker bo naslednje leto svetovno prvenstvo dokaj blizu, se za nastop velja potruditi, ker leta 2020 se SP zopet seli čez lužo v Združene države Amerike.

V Zoldru se pospešeno pripravljajo na prvenstvo, saj so prenovili že dobršen del proge.

Dogodek na facebooku

Sledite nam