5. septembra 2011

Uspešen vikend slovenskega pokala na kolesih BMX na prenovljeni in našminkirani mariborski progi z gosti iz Avstrije, Hrvaške in Madžarske. Vzpodbudni načrti za 2012.

Po odpovedi spomladanske dirke v Mariboru zaradi upravnega zapleta (gradbenega dovoljenja) in prestavitvi septembrske dirke na novi progi v Ljubljani na oktobrski termin (proga še ni končana) je dvojni spored minuli koned tedna na prenovljeni mariborski progi vendarle pokazal svetlo plat dirkanja na kolesih BMX v Sloveniji. Po junijski dirki v Ribnici sta bili v Mariboru v soboto druga in v nedeljo tretja dirka za točke pokala.

V soboto je na progi, ki jo poleg peska v prvem zavoju pokriva tudi asfalt, nastopilo 47, v nedeljo pa 40 kolesarjev. Konkurenco domačih tekmovalcev iz BSX Teama, KK Ribn’čan, Rajda, Črnega trna, Calcita … so okrepili še gostje iz Avstrije, Hrvaške in Madžarske.

Poudarek prireditve v organizaciji BSX Teama Maribor je bil na pomladku. “V našem klubu in tudi drugod je podmladka iz dneva v dan več. Najmlajši tekmovalec je bil star štiri leta in pol,” pravi Tilen Frank iz BSX Teama, ki je bil z zmagama v najstarejši kategoriji v obeh dneh tudi najhitrejši tekmovalec na progi. Oba dneva mu je bil najbližji tekmec Madžar Zsolt Szollar, v nedeljskem finalu pa se je med njiju vmešal še Ribničan Luka Kljun.

Tilen je zadovoljen tudi s progo, s katero se je pošteno namučil: “Tekmovanje je potekalo brez kakršnih koli težav in na tekmi ni bilo nobene poškodbe, kar kaže, da je proga odlično urejena in varna. Imamo tudi asfaltiran prvi zavoj, ki je odličen za dirkanje!”

Tilen je z mislimi že pri organizaciji v naslednji sezoni: “Prijavljeno imamo državno prvenstvo, ki bo 28. in 29. aprila 2012 in bo štelo za točke UCI. Načrtujemo tudi sodelovanje s sosednjo Avstrijo in Madžarsko v okviru organizacije slovensko-avstrijsko-madžarskega pokala. Serija bi štela šest dirk, naša naj bi bila nekje v septembru.”

Zdaj lahko le upamo, da bo čim prej nared še ljubljanska proga. “Upam, da je naše tekmovanje malo zbudilo ljubljansko BMX delegacijo in da se bo tam proga čimprej uredila, tako da bo tudi tam veliko mladih tekmovalcev,” si novega zagona za to kolesarsko disciplino, ki je odlična za vzgoj mladih za vse kolesarske zvrsti, želi tudi Tilen.

Vsi vrstni redi (PDF)

Na uvodni fotografiji Tilen Frank v prvem, aslfaltiranem zavoju. Vse fotografije Nenad Vučić.

Fotogalerija Nenada Vučića na facebooku

Sledite nam