12. marca 2015

Še dober mesec do prve izvedbe etapne dirke na štirih kvarnerskih otokih. Od 15. do 18. aprila na Krku, Rabu, Cresu in Lošinju.

Naši južni sosedje že odštevajo dneve do starta premierne etapne dirke, ki ji, kot sami zagotavljajo, ni enake na celem svetu. To je dirka, ki se bo odvila v štirih dneh, s štirimi etapami in vsak dan na drugem otoku!

Kaj je 4 Islands?

Štiridnevna gorskokolesarska dirka dvojic, ki se bo odvijala med 15. in 18. aprilom na štirih kvarnerskih otokih, začenši na Krku. Gre za vzdržljivostno preizkušnjo in trend tovrstnih dogodkov je zagotovo v porastu. Večdnevne, etapne dirke, kjer se vozi v paru, vedno bolj pridobivajo na veljavi in poleg avanturistov privabljajo tudi vrhunska imena kolesarstva. Hrvatje so šli z dirko 4islands še nekoliko dlje od konkurentov, saj so v zgodbo vključili kar štiri otoke. S tem korakom so si zagotovo na široko odprli vrata k prepoznavnosti, saj za enkrat česa takšnega ni nikjer na svetu.

Dirka se bo odvijala na otokih Krk, Rab, Cres in Lošinj. Skupna dolžina prog, ki jih bo potrebno premagati, je skoraj 270 kilometrov z okoli 5000 metri vzponov.

Prva etapa, katere start in cilj bosta v Baški, bo v dolžini 72 kilometrov s 1400 višinci. Za start druge etape se bodo morali tekmovalci preseliti na otok Rab. Start in cilj bosta v Loparju, dolžina etape pa 65 kilometrov s 1100 višinci. Tretja, petkova, etapa bo na otoku Cresu. Start bo v Meragu, cilj pa po 70 prevoženih kilometrih in 1500 metrih vzponov v Osorju. Za zadnjo etapo je bil izbran otok Lošinj, kjer bo na 57 kilometrih in 1000 višincih start in cilj v Malem Lošinju.

Osnovne informacije za udeležbo:

Starost minimalno osemnajst let, tekmovalna licenca ni pomembna, tekmovalci pa bodo razdeljeni v štiri kategorije: moški do 45 let, moški nad 45 let, ženske ter mešane dvojice.

In kaj obljublja organizator Adria Bike Group? Pravijo nekako takole:

Ne bomo dejali, da je to dirka za vsakogar, ker vemo, da ni. Je pa vsekakor dirka za vse ljubitelje gorskega kolesarstva, ki so pripravljeni izkusiti užitek in trpljenje ter se boriti do zadnjega metra in priti v cilj kot zmagovalci. Pravijo, da to ni najtežja dirka, ker vedo, da ni. A se zavedajo, da nikjer drugje ne boste mogli doživeti takšne kombinacije raznovlikosti podlage, strmih vzponov in peklenskih spustov po enoslednicah, kjer zavore spustijo samo tisti najpogumnejši. In ne želijo reči, da bo to najlepša dirka na svetu, ker ima vsakdo drugačen pogled. A dirka, ki se odvija tik ob morju, ki na vsakem vzponu ponuja epske razglede, katere trasa vodi tudi med kraji, starimi več kot tisoč let, zna biti ena izmed najlepših na svetu!

Več informacij o prijavi, nastanitvah in pogojih udeležbe na www.adriabike.hr

Uvodna fotografija: Vedran Metelko/adriabike.hr. Ugibamo, da na Rabu.

Sledite nam