Freestyle luči
Freestyle logo Wheelbase Ride Murska Sobota Devil's trails
9. julija 2018

Med 13. in 15. julijem bo v Franciji evropsko prvenstvo v disciplini BMX race. Na startu tudi sedem Slovencev.

Francoski Sarrians bo med 13. in 15. julijem gostil evropsko prvenstvo v BMX disciplini race za mladinske in challenge kategorije, brez elitnih kategorij. Evropsko prvenstvo za “elito” bo letos 10. in 11. avgusta gostil Glasgow.

Proga v Sarriansu, mestecu s šest tisoč prebivalci, ki leži v Provansi, je z letošnjim letom dobila popolnoma novo podobo. Gre za 380 metrov dolgo kreacijo s pet metrov visoko startno klančino, pro linijo na drugi ravnini in tri do štiri metre visokimi asfaltnimi zavoji. Proga ustreza vsem mednarodnim standardom. Največji izziv bo tekmovalcem predstavljala tretja linija, ki ima zelo zanimivo postavitev in bo zagotovo odločilna pri končnih uvrstitvah.

Med 1742 prijavljenimi tekmovalci in tekmovalkami bo na startu tudi sedem slovenskih predstavnikov. Selektor reprezentance Tilen Frank bo v Francijo popeljal pet tekmovalcev in eno tekmovalko:
– v kategoriji dečki 8 let bo nastopil Žan Kogler, trenutno drugouvrščeni v pokalu Alpe-Adria;
– v kategoriji dečki 9 let bo slovenske barve zastopal Mak Breznik Falk – letos z nekaj dobrimi predstavami na dirkah pokala Alpe-Adria, še posebej s tretjim mestom v madžarskem Sopronu;
– v kategoriji 11 let bo vozil Gaj Palčnik;
– v kategoriji deklice 10 let bo nastopila Pia Palčnik;
– v kategoriji fantje 15 let bo nastopil Gaj Gorza, ki skupaj s Stašem Lukićem predstavlja mladi val slovenskega BMXa in se suvereno bori tudi na dirkah italijanskega in evropskega pokala;
– v kategoriji 30-34 let bo nastopil Tilen Frank, ki ima po dveh zmagah na zadnjih dirkah pokala Alpe-Adria zagotovo visoke cilje;
– v kategoriji cruiser moški od 40 do 44 let pa bo nastopil Gregor Palčnik, ki se letos lahko pohvali s petim mestom na dirki evropskega pokala v Veroni.

Seznam prijavljenih 

Več informacij o prvenstvu najdeš na spletni strani evropske kolesarske zveze ali na bmx-sarrians.com.

Dirke si boš lahko ogledal na kanalu youtube.

Naslovna fotografija Toni Lukić. Fotografija je nastala leta 2016, ko je Miha Čeh postal evropski prvak v kategoriji 8 let starih dečkov. Na letošnjem prvenstvu bosta izmed vseh na fotografiji le dva akterja – Gaj Gorza in selektor Tilen Frank. Miha Čeh se je nastopu odpovedal zavoljo svetovnega prvenstva 2018, Matic Berginc je skoraj 100-odstotno presedlal v enduro, Staš Lukić bo svojo priložnost iskal na dirkah italijanskega pokala in se kalil na trening kampih, lanskoletni državni prvak v kategoriji do 9 let Nik Prek kljub nekaterim dobrim uvrstitvam v Italiji v Franciji žal ne bo nastopil, enako velja tudi za Tima Rovtarja, nesporne številke 1 v kategoriji do 13 let.

Preberi še:
Imamo evropskega BMX prvaka!

Parenzana gravel Race
Freestyle logo Wheelbase Ride Murska Sobota Devil's trails
Sledite nam