Casio GShock
Freestyle Giant Wheelbase Ride Loose Riders Oglaševanje na mtb.si
21. marca 2011

V Offenburgu se je predstavila ekipa Felt Ötztal X-Bionic za leto 2011 v kateri igrata vodilno vlogo tudi dva Slovenca – Blaža Klemenčič kot vodilna tekmovalka, Robert Pintarič kot vodja ekipe.
V Offenburgu se je predstavila ekipa Felt Ötztal X-Bionic za leto 2011 v kateri igrata vodilno vlogo tudi dva Slovenca – Blaža Klemenčič kot vodilna tekmovalka, Robert Pintarič kot vodja ekipe.

Blaža je lansko sezono kronala s 4. mestom na dirki svetovnega pokala v Windhamu, s čimer je le še potrdila svojo kvaliteto in si zasluženo izborila še boljši status v tovarniški ekipi Felta, katerega velika pokrovitelja sta še avstrijska dolina Ötztal in švicarski proizvajalec oblačil X-Bionic. Poleg naše državne prvakinje bodo za ekipo nastopali še Thomas Litscher (Švica, podprvak U23), Charly Markt (Avstrija, zmagovalec pokala Sunshine na Cipru), Sabrina Enaux (Francija), Paul Van Der Ploeg (Avstralija, prvak Oceanije U23), Adelheid Morath (Nemčija) in Simon Scheiber (Avstrija). Ekipa ima v koledarju za letošnjo sezono poleg dirk svetovnega pokala še prvenstva v krosu in maratonu ter nastope na nekaj večjih festivalih.

Tiha voda bregove dere

S to znano ljudsko modrostjo so na predstavitvi označili Blažo, ki deluje tiho in zadržano, a na dirki pokaže svojo eksplozivnost. Z uspehi na prvenstvih v maratonu, olimpijskih igrah in svetovnem pokalu je Blaža zagotovo prvo ime ekipe in tudi v sezoni 2011 se od nje pričakuje zelo veliko. Pravzaprav nič manj kot boj za najvišja mesta, na svetovnem prvenstvu v maratonu pa se bo borila za zlato.
Blaža je zelo zadovoljna z zimskimi pripravami, dobro formo je tudi že pokazala na prvih dirkah. Letos je več vozila tudi polnovzmeteno kolo, za razliko od pretekle sezone pa je ekipa sedaj opremljena s komponentami Shimano XTR. Blaži je veliko pomagal tudi biomehanik Jens Machacek, ki ji je pomagal do boljše nastavitve kolesa.

Pintarič šef ekipe

Robert Pintartič, tudi selektor slovenske reprezentance, še naprej ostaja Blažin osebni trener, prevzel pa je tudi vodenje celotne ekipe. Robert je torej odgovoren za vse člane ekipe, priprave, dirke in seveda v veliki meri tudi za rezultate. Odgovornost je velika, a ob taki ekipi bodo zagotovo tudi rezultati dobri.

Seveda bomo na mtb.si tudi na to ekipo malce bolj pozorni kot na večino UCI ekip, vi pa le obiščite njihovo spletno stran, od koder se lahko povežete tudi na stran ekipe na Facebooku.

www.felt-oetztal-xbionic.com

foto Armin Küstenbrück, Marius Maasewerd

Casio GShock
Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam