15. februarja 2019

Splačalo se je počakati! Domača serija dirk v spustu se začne sredi maja in zaključi sredi septembra.

Splačalo se je počakati – domača pokalna serija v spustu Unior Downhill Cup bo v sezoni 2019 združevala pet dirk! Prva bo na Hrvaškem, nato pa štiri v Sloveniji, med temi tudi državno prvenstvo.


Svetovni pokal Lošinj 2018

Začenjamo 11. in 12. maja na lanskem prizorišču otvoritvene dirke svetovnega pokala na Lošinju. Kratka proga z ne prav veliko višinsko razliko, ki je vseeno navdušila spustaški svet z zahtevnostjo, atraktivnostjo in pestro izbiro linij. Da o vzdušju prve dirke sezone na otoku niti ne govorimo. Organizacija MTB Trbovlje in AK Lošinj. Pa točke UCI C1 za povrhu.


Pohorje

18. in 19. maja sledi Mariborsko Pohorje, tri tedne po svetovnem pokalu na isti progi, zemlja se bo ravno dobro ohladila od najboljših na svetu. Sploh ne dvomimo, da proge ne bi spet razglasili za eno najboljših na svetu, tako da bo dovolj dobra tudi za “UDC”. Organizacija bo v rokah iste ekipe kot za dirki evropskega in svetovnega pokala, to pomeni podpis DGK Pohorje in mašinerijo Bike parka Pohorje v ozadju.


Najhitrejša peterica zadnjega DH Javor v 2015, jih prepoznaš?

22. in 23. junija pa vrnitev klasike, Downilla Javor nad Trbovljami, za 20-letnico prve izvedbe. Prireditelji iz MTB Trbovlje imajo tako letos dva dogodka, na domačem pa bodo s Kolesarsko zvezo podelili tudi naslove državnih prvakov. Osemindvajseti komplet kolajn DP v spustu bo to, če koga zanima. Proga pa povsem klasična.


DH Sor’ca 2017

Po poletnih počitnicah (kakor za koga) se 24. in 25. avgusta vrača druga klasika, ta je bolj novodobna: DH Sorica ali Sor’ca na Soriški planini v izvedbi MTB Železniki in Turističnega centra Soriška planina. Lani smo jo pogrešali, dirko in koncerte tudi.


DH Cerkno 2018

Na finale sezone pa se odpravimo 14. in 15. septembra v Bike & fun park Cerkno, prizorišče državnega prvenstva 2017 in dom najhitrejše sedežnice v pokalu. Hitrejša je le še proga, na kateri se bo morda odločalo o skupnih naslovih. Organizacija bo v rokah ŠD Pedal iz Cerknega.

Unior Downhill Cup 2019

11./12. maj – DH Lošinj (UCI C1)
18./19. maj – DH Maribor
22./23. junij – DH Javor (DP)
24./25. avgust – DH Sorica
14./15. september – DH Cerkno

Glavni pokrovitelj serije ostaja proizvajalec ročnega orodja Unior v sodelovanju z Monster Energy, Kolesarsko zvezo Slovenije in Wolf group. Medijski partner je mtb.si.

Spustaši, ste pripravljeni na vrhunsko sezono?

www.uniordownhillcup.com/race

Fotografije Klemen Humar

Preberi še
Downhill Sor’ca se vrača!
Downhill Javor se vrača 23. junija
Downhill Lošinj tudi v 2019!

Sledite nam