26. marca 2018

V Avstriji na dirki C1 prvi nastop z novim priimkom za slovensko olimpijko in evropsko podprvakinjo po vrnitvi na štart. Tik za dvema aktualnima tekmovalkama svetovnega pokala. Rok Naglič 13. in na stopničkah pri U23.

Na tradicionalnem začetku sezone krosa v Avstriji, nedeljski mednarodni dirki prve kategorije UCI Kamptal Klassik Trophy, ki jo v Langenloisu v Spodnji Avstriji prirejajo že od leta 1991, je slovenska kolesarka Blaža Pintarič (Pintatim) med članicami elite zasedla tretje mesto. Zmagala je Čehinja Jitka Škarnitzlova (GAPP System-Cabtech) pred Madžarko Barbaro Benko (Ghost Factory Racing). Blaža je za zmagovalko zaostala 51 sekund.

Blaža je po dveh in pol letih odsotnosti z dirk štartala iz zadnje vrste. Pred poroko s trenerjem Robertom Pintaričem smo jo poznali kot Blažo Klemenčič, septembra pa odslužila suspenz mednarodne kolesarske zveze UCI zaradi prisotnosti eritropoetina v vzorcu iz leta 2012.

Med člani elite je zmagal Poljak Bartlomiej Wawak (Kross Racing Team) pred Čehoma Ondrejem Cinkom (Primaflor Mondraker Rotor) in Janom Škarnitzlom (Mitas Trek), Rok Naglič (Calcit bike team) pa je bil zelo zadovoljen s 13. mestom z zaostankom treh minut in 45 sekund. Hkrati je bil tretji med mlajšimi od 23 let.

Rokov klubski kolega Gregor Krajnc je bil 22., še tretji Calcitovec Jure Belak pa 54.


Rok Naglič, foto Calcit Bike Team

“Od štarta sem šel z glavo, sicer sem izgubil nekaj pozicij, ampak že v prvem krogu sem napadel res na polno, prišel na 13. mesto, pred seboj sem imel Karla Markta ter še dva druga tekmovalca, vendar so bili za odtenek premočni, da bi se lahko boril za top 10. Dirka mi je uspela, tako kot sem si zamislil ter želel, to je top 15,” je po dirko povedal Naglič.

Med mladinci je bil Mihael Štajnar (Calcit) 19. V soboto so nastopale mlajše kategorije, kjer je bil Miha Smrdel 3. in Luka Janežič (Energijateam.com) 5. med dečki do 15 let, Daša Mlakar 4. in Tina Smrdel (MBK SportR.si) 7. med deklicami do 15 let, Matic Kranjec Žagar 7. in Jernej Hribar (oba Calcit) 10. med mlajšimi mladinci do 17 let, Ana Janežič (Energijateam.com) 5. med ml. mladinkami, in Meta Janežič (Energijateam.com) 11. med deklicami do 13 let.

www.kamptal-klassik-trophy.at


Na uvodni fotografiji najhitrejše članice, foto URC Langenlois

Sledite nam